Kuutioi fileepihvit ja laita kulhoon. Sekoita marinadin ainekset kanoihin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Huuhtele ja kuutioi paprika suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulit. Ota pari ruokalusikallista sipulia sivuun viimeistelyä varten. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri.
Paista marinoituneet kanat kypsiksi öljyssä (2 rkl) pannulla kahdessa erässä. Siirrä lautaselle. Pyyhi pannu.
Kuumenna pippuria ja chiliä kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää ruokalusikallinen öljyä pannulle ja paista paprikaa, sipuleita sekä inkivääriä muutama minuutti käännellen. Lisää kanat ja paista vielä noin minuutti.
Sekoita kastike pohjaa myöten ja lisää pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Viimeistele kung po -kana maapähkinöillä ja kevätsipulilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
414
1730
29,8 g
5,3 g
5,0 g
3,3 g
1,8 g
30,5 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl riisiviinietikkaa (Miyata) ,
2 tl maissitärkkelystä,
1 rkl riisiviinietikkaa (Miyata),
2 tl maissitärkkelystä,
1 dl vettä,
2 rkl hoisinkastiketta,
2 cm pala inkivääriä,
0,25 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli