Liota juuriselleriä vedessä noin 10 minuuttia. Pese selleri hyvin. Puolita selleri ja leikkaa puolikkaat ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Aseta viipaleet uunivuokaan limittäin riviin. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes selleri on kypsää.
Sekoita majoneesin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Anna pähkinöiden hieman jäähtyä. Rouhi pähkinät ja mausta suolalla.
Viimeistele selleri pähkinärouheella ja timjamilla. Tarjoa majoneesin kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi kuoria sellerin. Silloin sitä ei tarvitse liottaa vedessä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
256
1070
24,0 g
2,3 g
5,8 g
5,0 g
2,8 g
3,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
timjaminoksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli