Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen selleripaisti ja miso-timjamimajoneesi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa paahtunut juuriselleri on maultaan herkullisen aromaattinen. Viimeistele silkkisen pehmeä selleripaisti pähkinärouheella ja miso-timjamimajoneesilla.

Ainekset

1 kpl
(noin 800 g) juuriselleri
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Miso-timjamimajoneesi

1 dl
vegaanista majoneesia
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1 rkl
misotahnaa (Miyata)
1 tl
riisiviinietikkaa (Miyata)
1 tl
vaahterasiirappia

Pähkinärouhe

1 dl
saksanpähkinöitä
1/2 tl
suolaa

Koristeluun

timjaminoksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota juuriselleriä vedessä noin 10 minuuttia. Pese selleri hyvin. Puolita selleri ja leikkaa puolikkaat ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Aseta viipaleet uunivuokaan limittäin riviin. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes selleri on kypsää.

1 kpl
(noin 800 g) juuriselleri
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Sekoita majoneesin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.

1 dl
vegaanista majoneesia
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1 rkl
misotahnaa (Miyata)
1 tl
riisiviinietikkaa (Miyata)
1 tl
vaahterasiirappia
3

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Anna pähkinöiden hieman jäähtyä. Rouhi pähkinät ja mausta suolalla.

1 dl
saksanpähkinöitä
1/2 tl
suolaa
4

Viimeistele selleri pähkinärouheella ja timjamilla. Tarjoa majoneesin kanssa.

Vinkki: Voit halutessasi kuoria sellerin. Silloin sitä ei tarvitse liottaa vedessä.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.10.2024
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

256

1070

24,0 g

2,3 g

5,8 g

5,0 g

2,8 g

3,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

timjaminoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli