Valmista maustevoi. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit (n. ¾ dl). Sekoita kaikki maustevoin ainekset.
Lusikoi voi leivinpaperiarkin keskelle tangoksi. Taita paperi kaksin kerroin niin, että tanko jää taitteeseen. Pidä toisella kädellä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voita lastalla paperin päältä kohti taitosta niin, että siitä muodostuu tiivis tanko. Kääri tiiviiksi rullaksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Nosta jääkaappiin. Viipaloi jähmettyneestä voista nappeja.
Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Öljyä grilliritilät ja paista pihvit kuumassa grillissä noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes sisälämpö on 53–57 astetta. Kääri pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
Viipaloi pihvit ja aseta päälle maustevoinapit.
Vinkki: Maustevoita valmistuu kerralla reilu määrä, noin 10 nappia. Ylijäänyt maustevoi säilyy pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
614
2571
47,5 g
26,8 g
3,8 g
3,8 g
1,3 g
43,3 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli