Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaapitko

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tumma suklaa antaa täyteläisyyttä kääretorttumaiseen pullaan.

Ainekset

75 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
7 - 8 dl
Vehnäjauhoja

Väliin

50 g
Tummaa suklaata
50 g
Margariinia
4 rkl
Sokeria

Pinnalle

3 rkl
Maitoa
3 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa joukkoon sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Paloittele ja sulata suklaa. Levitä pohjalle pehmeä rasva ja päälle suklaa. Ripottele päälle sokeri. Kääri levy rullaksi.

Nosta rulla leivinpaperilla vuorattuun noin 1,5 litran vetoiseen leipävuokaan. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Sivele pitko maidolla ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa pitko vuoasta.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

458

1916

13,0 g

4,0 g

74,4 g

26,8 g

2,6 g

8,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli