Ota kuhafileet jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Vaahdota kerma pehmeäksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.
Leikkaa fileet 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.
Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele kermavaahto keittoon. Annostele keitto lautasille. Nosta kalapalat pinnalle ja koristele annokset yrteillä.
Vinkki
Murustele kuhakeiton pinnalle paahdettua ruisleipää. Jos valmistat koko itsenäisyyspäivän juhlamenun, murusta rapeiden reikäleipien sisäpalat keiton pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
336
1409
18,5 g
11,8 g
15,3 g
3,8 g
2,5 g
17,3 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
7 dl Vettä,
0,5 - 1 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) valkopippuria,
1 - 2 rkl Tilliä silputtuna,
1 - 2 rkl Ruohosipulia silputtuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli