Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä. Leikkaa noin 3−4 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kattilaan ja mittaa päälle vettä, kunnes ne peittyvät. Keitä kaksi minuuttia kitkeryyden poistamiseksi. Valuta viipaleet.
Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta, kunnes sokeri liukenee. Lisää joukkoon viipaleet ja keitä miedolla lämmöllä noin 60 minuuttia, kunnes ne ovat hieman läpikuultavia. Vältä turhaa sekoittamista.
Nosta viipaleet reikäkauhalla ritilälle tai leivinpaperille. Jäähdytä ja anna kuivua huoneenlämmössä 1−2 vuorokautta. Kääntele viipaleita muutaman kerran kuivumisen aikana. Halutessasi leikkaa kuivuneet viipaleet pienemmiksi paloiksi.
Vinkki: Kandeeratut appelsiinit säilyvät kuivumisen jälkeen ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä vähintään viikon.
Hyvästi hävikki: Halutessasi voit säästää valmistuksesta syntyvän appelsiinisiirapin ja käyttää esimerkiksi jälkiruoissa, kakkujen kostutuksessa tai juomien joukossa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
76
320
—
—
18,4 g
18,4 g
0,3 g
0,1 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli