Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen hernekeitto

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Perinteisen hernekeiton maku on kaiken vaivan arvoinen! Liota kuivatut herneet yön yli ja keitä niitä pari tuntia luullisen lihan kanssa hitaasti haudutellen.

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä
2 1/2 l
Vettä
1 kg
Porsaan suolalapaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Meiramia
1/2 - 1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Laita herneet ja runsaasti kylmää vettä astiaan. Liota herneitä huoneenlämmössä yön yli.

500 g
Kuivattuja herneitä
2

Siivilöi herneet ja laita isoon kattilaan. Mittaa päälle 2,5 litraa kylmää vettä ja lisää liha kattilaan. Kuumenna vesi hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää se keittoon. Anna keiton kiehua noin kaksi tuntia.

2 1/2 l
Vettä
1 kg
Porsaan suolalapaa
1 kpl
Sipuli
3

Ota liha keitosta leikkuulaudalle, poista luu ja rasva. Paloittele liha. Lisää lihapalat, sinappi ja mausteet keittoon ja kiehauta keitto.

1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Meiramia
1/2 - 1 tl
Suolaa
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.1.2013
|
Muokattu: 16.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

321

1342

14,3 g

4,8 g

13,9 g

1,7 g

10,1 g

28,7 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 l Vettä,

0,5 tl Meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli