Valmista ensin mausteliemi. Kiehauta kattilassa kaikki liemen aineet porkkanaa lukuun ottamatta. Kuori ja viipaloi porkkana. Laita viipaleet liemeen ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä, noin 6 minuuttia. Jäähdytä liemi.
Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori ja viipaloi punasipuli.
Leikkaa kala noin 2 cm:n kuutioiksi. Laita kalapalat ja sipulirenkaat lasipurkkiin. Kaada mausteliemi porkkanoineen päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Voit maustaa liemen muutamalla piparjuuriviipaleella tai teelusikallisella kokonaisia neilikoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
194
812
6,8 g
1,3 g
22,0 g
21,9 g
0,3 g
9,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl vettä,
2 rkl suolaa,
1 tl kokonaisia maustepippureita,
1 tl kokonaisia valkopippureita,
1 tl sinapinsiemeniä,
laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli