Intialaisesta keittiöstä tuttuja, mausteisia makuja tarjoavat kasviksista valmistetut curryruoat, erilaiset tahnat, chutneyt ja täytetyt piiraat. Jogurttipohjaiset juomat eli lassit kuuluvat intialaisten arkeen.
Broilerinkoivet ja kormakastike
Intialaisesta keittiöstä tuttuja, mausteisia makuja tarjoavat kasviksista valmistetut curryruoat, erilaiset tahnat, chutneyt ja täytetyt piiraat. Jogurttipohjaiset juomat eli lassit kuuluvat intialaisten arkeen.
Tomaateista, yrteistä, valkosipulista, oliiviöljystä, vehnästä ja juustosta syntyvät rakastetut italialaiset klassikot, kuten pizzat, pastat, bruschettat ja risotot. Näillä yksinkertaisilla aineksilla italialaista vivahdetta on helppo tuoda myös omaan keittiöön.
Raikkaat ja makean tuliset keitot, nuudeliruoat, erilaiset curryt ja salaatit ilahduttavat thaimaalaiseen keittiön makumatkailijaa. Kauppojen runsaat valikoimat valmiita thaityylisiä maustetahnoja ja -kastikkeita tekevät kotikokkailusta helppoa.
Kiinalaisessa keittiössä loihditaan värikkäitä ja maukkaita annoksia riisin tai nuudelien sekä niiden kanssa syötävän kalan, lihan ja kasvisten ympärille.
Vietnamilaisittain maustetut, eksoottisista hedelmistä väriä saavat ruoat tuovat makumatkan lautaselle. Kokeile vietnamilaista keittoja, wokkeja ja nuudelisalaatteja.
Sushi on japanilaisesta keittiöstä monelle tutuin suosikki, mutta makumatkailija pääsee maistelemaan myös muita kauniita annoksia, joiden kulmakivinä ovat riisi, nuudelit, kala, vihannekset ja soijakastikkeet.
Borssikeittoa, seljankaa, stroganoffia, tattaripuuroa... sekä tietysti blinejä! Perinteinen venäläinen keittiö ihastuttaa makumatkailijaa monipuolisilla mauillaan ja kauden kalojen ja kasvisten runsaudella.
Amerikkalaisesta keittiöstä tulee ensimmäisenä mieheen tuhdit burgerit, mutta maan ruoat ovat monipuolisia ja lainaavat monista maailman keittiöistä. Makumatkatunnelmiin pääsee valmistamalla grillissä ribsejä, broilerinsiipiä ja hot dogeja. Hittileivonnaisia ovat browniet, juustokakut, donitsit ja omenapiirakka. Lokakuussa halloween ja kurpitsat villitsevät.
Meksikon ja Teksasin tulisen ruokakulttuurin ytimessä ovat chili, maissi ja pavut. Texmexin peruselementti on tortilla-lätty, josta voi valmistaa monia variaatioita täytteitä vaihtelemalla.
Saksalainen keittiö tunnetaan makkaroista, oluesta ja hapankaalista, joita tarjoillaan etenkin syksyisin Oktoberfesteillä. Suun saa makeaksi omenastruudelilla.
Ranskalaisen keittiön ruoat bouillabaissesta ratatouilleen sekä crème brûléesta tarte tatin -piirakkaan ilahduttavat tyylillään ja mauillaan.
Välimeren maissa syödään paljon kauden tuoreita kasviksia, kuten tomaatteja, munakoisoa ja kesäkurpitsaa, sekä kalaa. Sekaan lorautetaan runsaasti oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä sekä valkosipulia.
Monet ruotsalaisen keittiön klassikkoannokset ovat meillekin tuttuja: lihapullat perunamuusilla ja puolukkahillolla, hernekeitto ja näkkileipä sekä kanelipullat kahvin kanssa. Kesällä pöytään katetaan uusia perunoita ja silliä. Rakastettu, runsastäytteinen toast skagen -katkarapuleipä maistuu suolaisena herkkuna. Suosikkijälkiruokiin lukeutuvat kesäinen mansikkakakku ja marsipaanikuorrutteinen prinsessakakku.
Suomalaisessa keittiössä kokataan paljon oman maan antimista: juureksista, marjoista, viljoista. Sesonkisyöminen on tuttua, ja etenkin kesällä ja syksyllä nautitaan tuoreista kasviksista, kuten uusista perunoista, mansikoista, mustikoista, kaalista ja omenoista. Suosittuja suomalaisia ruokia ovat esimerkiksi karjalanpaisti, karjalanpiirakat, leipäjuusto, poronkäristys ja ruisleipä.