Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunarisotto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Risotto on osoitus rakkaudesta ruokaan – ja syöjään! Tarjoa pieni annos sitruunarisottoa alku- tai väliruokana tai tee siitä kokonainen pääruoka. Raikas sitruunarisotto on upea lisuke kala- tai kanaruoalle.

Ainekset

1 l
Vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä (alkoholitonta)
1 kpl
Sitruuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
voita
50 g
juustoraastetta (parmesaania)

Lisäksi

(tuoretta basilikaa tai muita yrttejä)
(parmesaanijuustoa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~25
05
/yht. 11 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Tee ensin kasvisliemi. Mittaa vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kiehauta ja pidä liemi lämpimänä.

1 l
Vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
Risottoriisiä
3

Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin melkein kokonaan. Lisää sitten kauhallinen kuumaa kasvislientä. Lisää uusi kauhallinen lientä, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa lientä lisäten ja välillä sekoittaen, kunnes riisi on napakan kypsää. Katso riisin kypsymisaika pakkauksesta (noin 16–20 minuuttia).

2 dl
Valkoviiniä (alkoholitonta)
4

Pese sitruuna risoton kypsyessä, raasta sen kuori ja purista mehu pieneen astiaan. Sekoita mehu ja kuoriraaste valmiiseen risottoon. Sekoita myös pippuri, voi ja juusto risottoon. Viimeistele risotto halutessasi basilikalla ja juustolastuilla.

1 kpl
Sitruuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
voita
50 g
juustoraastetta (parmesaania)
(tuoretta basilikaa tai muita yrttejä)
(parmesaanijuustoa)
Miltä maistui?(19 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 25.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

451

1888

18,5 g

7,8 g

52,0 g

1,0 g

1,8 g

8,8 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(tuoretta basilikaa tai muita yrttejä),

(parmesaanijuustoa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli