Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Melonit maistuvat makeissa ja suolaisissa herkuissa

Makeat melonit ihastuttavat monipuolisuudellaan, sillä ne sopivat salaatteihin, grilliin, jälkiruokiin ja syötäväksi ihan sellaisenaan. Meloni on vesipitoinen herkku, joten sitä kannattaa napostella etenkin kuumina kesäpäivinä, valitsitpa kaupasta mukaan sitten vesimelonin, cantaloupen tai hunajamelonin.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 1.5.2022
|
Muokattu: 30.6.2022

Melonia grillissä

Tiesitkö, että melonin makeus korostuu, kun melonia grillaa? Kokeile grillata vesimelonia kesäisten grilliruokien lisukkeeksi tai tarjoile grillattu hunajameloni jälkiruokana mascarponevaahdon kera.

Lisukkeet melonista

Vesimeloni on kevyt ja raikas lisuke monenlaisille ruoille sellaisenaan tai kevyesti marinoituna. Mausta melonisalsa basilikalla ja limellä, ja tarjoile kanan kyljessä tai burgerin välissä. Vesimelonitikut saavat puolestaan seurakseen chiliä ja täyteläistä labneh-jogurttia. Herkullisen mausteiset tikut sopivat alkupalaksi tai naposteluun.

Melonisalaatit

Monelle tutuin tapa nauttia melonia on sujauttaa se salaattiin. Melonit sopivatkin erityisesti raikkaisiin mansikkasalaatteihin. Meloni nauttii myös juuston seurasta, sillä suolainen vastinpari tasoittaa mukavasti melonin makeutta. Kokeile meloneita mansikan lisäksi myös kukkakaalin kanssa tai mojiton makuisessa hedelmäsalaatissa.

Viilentävät melonigazpachot

Kesällä ihanasti viilentävä keittoherkku gazpacho onnistuu erinomaisesti myös meloneista! Oranssi gazpacho valmistuu herkullisesta piel de sapo –melonista sekä paprikoista ja tomaateista. Vesimelonigazpacho saa makua chilistä ja kirpakkuutta limen mehusta.

Melonijuomat

Runsaan vesipitoisuutensa vuoksi meloni on mahtava pohja erilaisille juomille. Jäädytetty meloni maistuu herkulliselta kesäisissä hile- ja slush-juomissa. Meloni sopii hyvin myös mansikkalimonaatiin sekä omenaiseen limellä ja mintulla maustettuun kesäjuomaan.