Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kipparin kalakeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas kalakeitto valmistuu vain seitsemästä aineksesta. Sulatejuusto viimeistelee herkullisen sopan.

Ainekset

600 g
Kirjolohifileetä
1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
2 kpl
(à 250 g) kasvissuikaleita (pakaste)
1 kpl
(200 g) sulatejuustoa
1 tl
Valkopippureita
1 kpl
Ruukku tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita kalafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä. Ota toiseen käteen iso veitsi ja laita se kapeassa päässä liha ja nahan väliin. Työnnä veistä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa kala noin 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.

600 g
Kirjolohifileetä
2

Mittaa vesi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna kalaliemikuutiot veteen. Lisää kasvissuikaleet, sulatejuusto ja valkopippurit. Kun keitto alkaa uudelleen kiehua, säädä liesi keskilämmölle. Keitä keittoa 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa tilli pieneksi silpuksi.

1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
2 kpl
(à 250 g) kasvissuikaleita (pakaste)
1 kpl
(200 g) sulatejuustoa
1 tl
Valkopippureita
1 kpl
Ruukku tilliä
3

Lisää kalat ja tilli keittoon. Kypsennä 5 minuuttia.

600 g
Kirjolohifileetä
1 kpl
Ruukku tilliä
4

Nosta kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.7.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

31

129

1,3 g

0,8 g

3,3 g

1,3 g

0,8 g

1,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g Kirjolohifileetä,

1 l Vettä,

1 tl Valkopippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli