Sulata voi ja anna jäähtyä hetken ajan. Mittaa vehnäjauhot toiseen kulhoon ja yhdistä niihin leivinjauhe, sokeri ja kardemumma. Yhdistä kuivat aineet sulatettuun voihin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 25 cm). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Levitä esipaistetun pohjan päälle mustikat. (Jos käytät pakastettuja mustikoita, sekoita niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja ennen pohjan päälle levittämistä.)
Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Lusikoi seos mustikoiden päälle ja jatka paistamista noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
395
1652
24,0 g
15,0 g
38,3 g
19,0 g
1,9 g
5,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli