Sitruuna-tiramisu
Ainekset
Valmistus
Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, puolet sitruunatahnasta (½ prk) ja sokeri vaahtoon.
Purista sitruunan mehu. Sekoita mehu, vesi ja sokeri laakeassa astiassa.
Kostuta puolet kekseistä kastamalla ne yksitellen sitruunaveteen. Lado ne vuoan (noin 20 x 20 cm) pohjalle. Levitä puolet vaahdosta keksien päälle. Lusikoi puolet jäljellä olevasta tahnasta (¼ prk) nokareiksi vaahdon pinnalle ja levitä raidoiksi esimerkiksi cocktailtikulla. Tee toinen kerros samoin.
Peitä vuoka ja anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Koristele tiramisu halutessasi mintunlehdillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
403
1688
28,6 g
19,0 g
32,3 g
25,1 g
1,1 g
2,9 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(minttua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli