Jauha keksit muruiksi esimerkiksi vahvassa muovipussissa kaulimella painellen tai käytä hienontamiseen monitoimikonetta. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen kanssa. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma sokereiden kanssa. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää kermavaahto juustoon. Rouhi Daim-patukat veitsellä ja lisää rouhe täytteeseen. Kuumenna maito. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan maitoon. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja koristele rouhitulla Daim-patukalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
446
1865
35,1 g
19,1 g
27,5 g
22,8 g
0,3 g
5,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 kpl liivatelehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli