Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mignonpiirakka

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Hurmaa pääsiäisenä suussasulavalla kaakao-nougattäytteisellä piirakalla. Mignonpiirakka on viiden aineksen helppo herkku, joka valmistuu ilman uunia ja liivatetta.

Ainekset

Pohja

100 g
digestivekeksejä
70 g
(1 ps) hasselpähkinäjauhetta
100 g
leivontamargariinia tai voita

Täyte

210 g
(4 kpl, à 52 g) Mignon-munaa
1 dl
kuohukermaa

Koristeluun

1 dl
kuohukermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita pähkinäjauheen kanssa keksimurun joukkoon. Painele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille. Nosta pohja jääkaappiin.

100 g
digestivekeksejä
100 g
leivontamargariinia tai voita
70 g
(1 ps) hasselpähkinäjauhetta
2

Kuori munat ja paloittele sisus kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes massa on tasaista. Kaada seos keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kopauta piirakkaa kevyesti pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat hajoavat. Nosta piirakka jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.

210 g
(4 kpl, à 52 g) Mignon-munaa
1 dl
kuohukermaa
3

Ota piirakka huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele kermavaahtoruusukkeilla.

1 dl
kuohukermaa

Vinkki: Saat piirakasta gluteenittoman vaihtamalla digestivekeksit gluteenittomiin.

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.2.2021
|
Muokattu: 18.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1451

29,6 g

11,3 g

15,2 g

11,7 g

2,6 g

4,4 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli