Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita pähkinäjauheen kanssa keksimurun joukkoon. Painele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille. Nosta pohja jääkaappiin.
Kuori munat ja paloittele sisus kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes massa on tasaista. Kaada seos keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kopauta piirakkaa kevyesti pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat hajoavat. Nosta piirakka jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Ota piirakka huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele kermavaahtoruusukkeilla.
Vinkki: Saat piirakasta gluteenittoman vaihtamalla digestivekeksit gluteenittomiin.
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
347
1451
29,6 g
11,3 g
15,2 g
11,7 g
2,6 g
4,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli