Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makujen juhlaa: pääsiäisruoka ja reseptit, joissa maistuu kevät

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.12.2018
|
Muokattu: 25.3.2024
Pääsiäinen kutsuu juhlimaan lähestyvää kevättä. Pääsiäiseen kuuluvat lammas- ja karitsaruoat, pääsiäismunat, raikkaat rahka- ja sitrusherkut sekä perinteiset jälkiruoat, mämmi ja pasha. Katso perinteiset reseptit ja uudet ideat pääsiäisruokiin!

Ihanimmat pääsiäisleivonnaiset: kakut, rahkapiirakat ja pullat

Pääsiäisen ihanissa kakuissa ja leivonnaisissa maistuvat sesongin maut mämmistä pashaan ja suklaasta sitrushedelmiin. Leivo kahvipöytään raikas mangojuustokakku, mehevä rahkapiirakka tai jokin muu pääsiäisen hurmaavista herkuista. Kurkkaa myös vinkit nopeisiin pääsiäisleivonnaisiin, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Pääsiäismenu 2024: vaihtoehtoja pääsiäispöytään

Helpota pääsiäisvalmisteluja valmiilla menulla! Kokosimme yhteen ideat niin perinteiseen, moderniin kuin helppoon pääsiäiseen. Katso myös pääsiäisen mehevät kasvispääruoat ja vegaanisen pääsiäisen herkut.

Kun menu on valittu, on hyvä aika pohtia ruokiin sopivat juomat. Kokeile pääsiäispöytään vaihteeksi olutta, josta löytyy useita loistavia makupareja pääsiäisen herkuille.

Pääsiäisen aamiaisella ihastuttavat uunimunat, jotka on helppo maustaa moneen makuun sopivaksi. Katso myös vinkit runsaaseen brunssiin, joka valmistuu muutaman aineksen helpoilla resepteillä.

Pääsiäisruokia joka makuun

Karitsaa, lammasta, kananmunia ja kermaperunoita. Vai uunikalaa ja sitruunarisottoa? Pääsiäisenä pöytään voi kattaa monenlaista herkkua. Katso perinteiset sekä uuteen innostavat reseptit lampaalle ja karitsalle tai testaa tänä pääsiäisenä jotain ihan muuta. Pääsiäinen onnistuu kokonaan myös kasviksista!

Pääsiäisen jälkiruoat: mämmiä, pashaa vai jotain uutta?

Kermatilkan ja sokerin kanssa syöty mämmi ja täyteläinen pasha ovat pääsiäisen rakastetuimpia jälkiruokia, mutta aterian voi kruunata myös jäädykkeellä, jäätelöllä tai rahkaletuilla. Vai valmistaisitko jälkiruoan sittenkin suklaamunista?

Kaikki ideat ja reseptit pääsiäiseen

Lisää aiheesta