Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääruoat

Täydellinen pääsiäiskana ja muut pyhien herkulliset pääruoat

Pääsiäisenä syödään perinteisesti karitsanpaistia, josta voi valmistaa erilaisia versioita. Vaihtelua ja kevennystä monen päivän pyhäruokiin saat kana-, kasvis- ja kalaruoilla. Katso maukkaimmat ruoat pääsiäiseen.

Pääsiäiskana
Pääsiäiskana
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
3.4.2025 | Päivitetty 3.4.2025

Nyhtökaritsa hurmaa helppoudellaan

Pehmeä nyhtökaritsa saa runsaan makunsa pitkästä hauduttamisesta, yrteistä ja valkosipulista. Valmiiksi maustetulla paistilla pääset valmistuksessa erityisen helpolla. Näyttävä nyhtökaritsa sopii niin pääsiäispöytään kuin rennosti tacojen täytteeksi.

Pyöräytä maukkaat karitsapullat

Karitsanjauheliha sopii erinomaisesti lihapyöryköiden tekoon. Erityisen herkullisen lopputuloksen saat, kun lisäät pullien joukkoon fetajuustoa. Pullat haudutetaan meheviksi lempeän mausteisessa tomaattikastikkeessa.

Karitsapadassa maistuu Italia

Italialainen karitsapata muhii ihanan meheväksi liedellä. Juhlava pata saa runsautta, pehmeyttä ja makua pitkästä kypsennysajasta sekä punaviinistä ja pekonista. Kun pata muhii uunissa, ehdit rauhassa valmistella muut ruoat pääsiäispöytään.

Täydellinen yhden vuoan kanaruoka

Helppo kana paistuu uunivuoassa perunoiden kanssa. Täydellisen juhlavaksi ruoan maustavat valkoviini, pinaatti ja feta sekä yrtit ja sitruuna.

Raikkaat ja rapeat kuhafileet

Hemmottele ruokailijoita voissa paistetuilla rapeilla kuhafileillä ja ihanalla italialaisella yrttikastikkeella eli gremolatalla. Tarjoa kala esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.

Pääsiäisen maut uunilohessa

Kuorruta uunilohi vihreällä pestolla, jossa maistuu perinteisen basilikan lisäksi tuore minttu. Koristele keväinen pestolohi juhlapöytään tuoreilla yrteillä.

Makumatka Kreikkaan

Kreikkalainen lihapata onnistuu erinomaisesti myös vegaaniversiona ja on helppo valmistaa. Umamiset sienet ja lämpimät kreikkalaiset mausteet antavat vegaaniselle stifadolle täyteläisen maun.

Suussasulavaa parsarisottoa alku- tai pääruoaksi

Kevään ensimmäiset vihreät parsat ansaitsevat upean ruoan, juuri sellaisen kuin aito italialainen risotto. Tee risottoliemi parsojen keitinvedestä ja muista lorauttaa mukaan myös valkoviiniä. Risotto parsalla rikastettuna on hieno ruoka juhlaan.

Katso myös nämä pääsiäisreseptit