Vegaaninen stifado
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kreikkalainen lihapata onnistuu erinomaisesti myös vegaaniversiona ja on helppo valmistaa. Umamiset sienet ja lämpimät kreikkalaiset mausteet antavat vegaaniselle stifadolle täyteläisen maun.
| 400 g | (2 rs) herkkusieniä tai 1 l muita käyttövalmiita sieniä |
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 500 g | (1 pkt) tomaattimurskaa |
| 2 dl | punaviiniä (vegaanista) |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen, gluteeniton) |
| 3 kpl | kokonaista neilikkaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 2 tl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (tuoretta lehtipersiljaa) | |
- 1.
Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista sieniä ja sipuleita öljyssä pannulla käännellen, kunnes neste on haihtunut. Siirrä pataan. Lisää loput ainekset ja sekoita.
- 2.
Kypsennä pataa ilman kantta 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
- 3.
Viimeistele pata halutessasi persiljalla ja tarjoa muusin kanssa.
Vegaaninen stifado
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Kreikkalainen lihapata onnistuu erinomaisesti myös vegaaniversiona ja on helppo valmistaa. Umamiset sienet ja lämpimät kreikkalaiset mausteet antavat vegaaniselle stifadolle täyteläisen maun.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 rs) herkkusieniä tai 1 l muita käyttövalmiita sieniä |
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 500 g | (1 pkt) tomaattimurskaa |
| 2 dl | punaviiniä (vegaanista) |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen, gluteeniton) |
| 3 kpl | kokonaista neilikkaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 2 tl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| (tuoretta lehtipersiljaa) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista sieniä ja sipuleita öljyssä pannulla käännellen, kunnes neste on haihtunut. Siirrä pataan. Lisää loput ainekset ja sekoita.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs) herkkusieniä tai 1 l muita käyttövalmiita sieniä 2 kpl sipulia 3 kpl valkosipulinkynttä 3 rkl oliiviöljyä 500 g (1 pkt) tomaattimurskaa 2 dl punaviiniä (vegaanista) 1 rkl punaviinietikkaa 3 kpl kokonaista neilikkaa 2 kpl laakerinlehteä 1 kpl kanelitanko 2 tl fariinisokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl kasvisannosfondi (vegaaninen, gluteeniton) - 2
Kypsennä pataa ilman kantta 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
- 3
Viimeistele pata halutessasi persiljalla ja tarjoa muusin kanssa.
Määrä Ainesosa (tuoretta lehtipersiljaa)
Vinkki: Stifadon kanssa maistuu vegaaninen muusi.
Ravintosisältö
214
Energiaa kcal
896
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
214
Energiaa kcal
896
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tuoretta lehtipersiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























