Vegaaninen stifado

arvosana4/5

(6)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kreikkalainen lihapata onnistuu erinomaisesti myös vegaaniversiona ja on helppo valmistaa. Umamiset sienet ja lämpimät kreikkalaiset mausteet antavat vegaaniselle stifadolle täyteläisen maun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 rs) herkkusieniä tai 1 l muita käyttövalmiita sieniä
2 kplsipulia
3 kplvalkosipulinkynttä
3 rkloliiviöljyä
500 g(1 pkt) tomaattimurskaa
2 dlpunaviiniä (vegaanista)
1 rklpunaviinietikkaa
1 kplkasvisannosfondi (vegaaninen, gluteeniton)
3 kplkokonaista neilikkaa
2 kpllaakerinlehteä
1 kplkanelitanko
2 tlfariinisokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

(tuoretta lehtipersiljaa)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista sieniä ja sipuleita öljyssä pannulla käännellen, kunnes neste on haihtunut. Siirrä pataan. Lisää loput ainekset ja sekoita.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs) herkkusieniä tai 1 l muita käyttövalmiita sieniä
    2 kplsipulia
    3 kplvalkosipulinkynttä
    3 rkloliiviöljyä
    500 g(1 pkt) tomaattimurskaa
    2 dlpunaviiniä (vegaanista)
    1 rklpunaviinietikkaa
    3 kplkokonaista neilikkaa
    2 kpllaakerinlehteä
    1 kplkanelitanko
    2 tlfariinisokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kplkasvisannosfondi (vegaaninen, gluteeniton)
  2. 2

    Kypsennä pataa ilman kantta 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.

  3. 3

    Viimeistele pata halutessasi persiljalla ja tarjoa muusin kanssa.

    MääräAinesosa
    (tuoretta lehtipersiljaa)

Vinkki: Stifadon kanssa maistuu vegaaninen muusi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tuoretta lehtipersiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä