Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen perunamuusi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen kuohkea perunamuusi syntyy helposti ilman maitoa ja voita! Tee vegaaninen muusi kaurakermasta ja maidottomasta margariinista.

Ainekset

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta
1 - 2 dl
perunoiden keitinvettä
2 rkl
margariinia (maidotonta)
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 - 2 dl
perunoiden keitinvettä
2

Kuumenna kaurasekoite. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kaurasekoite ja keitinvettä niin paljon, että saat pehmeän muusin.

2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta
3

Mausta muusi margariinilla ja suolalla.

2 rkl
margariinia (maidotonta)
1/2 tl
suolaa

Vinkki: Kokeile vegaanisen muusin kanssa esimerkiksi vegaanista stifadoa, joka valmistetaan sienistä ja maustetaan kreikkalaisittain.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.9.2022
|
Muokattu: 13.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1253

12,3 g

4,3 g

39,3 g

2,0 g

2,5 g

5,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli