Italialainen karitsapata
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Agnello alla cacciotore on italialainen karitsapata, joka tarjoillaan perinteisesti pääsiäisen juhla-aterialla. Hauduta pata liedellä herkullisen mureaksi salvialla ja valkoviinillä maustetussa tomaattiliemessä.
| 1 1/5 kg | (1 kpl) maustettu karitsanpaisti |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 1/2 | ruukkua salviaa |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | liha-annosfondi (gluteeniton) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 47 g | (1/2 prk, á 145/94 g) anjovisfileetä |
| Suurus | |
|---|---|
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
- 1.
Leikkaa paisti noin 2 cm:n kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
- 2.
Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa se puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa muutama minuutti. Siirrä sipulit lautaselle. Lisää voi pataan ja ruskista lihakuutiot.
- 3.
Hienonna salvia. Lisää salvia, sipulit, vesi, viini, pyree, viinietikka, fondi ja pippuri pataan. Kiehauta ja hauduta pata kannen alla mureaksi, noin 1 ½ tuntia.
- 4.
Hienonna anjovikset ja lisää pataan. Tee suurus sekoittamalla maissitärkkelys veteen ja sekoita se pataan. Keitä sekoitellen noin 3 minuuttia, kunnes liemi hieman sakenee. Tarjoa karitsapata esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden kanssa.
Italialainen karitsapata
arvosana5/5
Noin 2 tuntia
Agnello alla cacciotore on italialainen karitsapata, joka tarjoillaan perinteisesti pääsiäisen juhla-aterialla. Hauduta pata liedellä herkullisen mureaksi salvialla ja valkoviinillä maustetussa tomaattiliemessä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | (1 kpl) maustettu karitsanpaisti |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 1/2 | ruukkua salviaa |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | liha-annosfondi (gluteeniton) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 47 g | (1/2 prk, á 145/94 g) anjovisfileetä |
Suurus | |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
Valmistus
- 1
Leikkaa paisti noin 2 cm:n kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 1 1/5 kg (1 kpl) maustettu karitsanpaisti - 2
Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa se puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa muutama minuutti. Siirrä sipulit lautaselle. Lisää voi pataan ja ruskista lihakuutiot.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl voita - 3
Hienonna salvia. Lisää salvia, sipulit, vesi, viini, pyree, viinietikka, fondi ja pippuri pataan. Kiehauta ja hauduta pata kannen alla mureaksi, noin 1 ½ tuntia.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua salviaa 3 dl vettä 2 dl valkoviiniä 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä 1 rkl punaviinietikkaa 1 kpl liha-annosfondi (gluteeniton) 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Hienonna anjovikset ja lisää pataan. Tee suurus sekoittamalla maissitärkkelys veteen ja sekoita se pataan. Keitä sekoitellen noin 3 minuuttia, kunnes liemi hieman sakenee. Tarjoa karitsapata esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 47 g (1/2 prk, á 145/94 g) anjovisfileetä 1 rkl maissitärkkelystä 1/2 dl vettä
Kala-allergikko korvaa anjovikset ruokalusikallisella soijakastiketta.
Valmista karitsapadan lisukkeeksi polentaa tai perunamuusia.
Tarjoa loput anjovisfileet Eggs Benedict -leipien päällä pääsiäisbrunssilla.
Ravintosisältö
478
Energiaa kcal
2001
Energiaa kj
30,2 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,7 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
41,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
478
Energiaa kcal
2001
Energiaa kj
30,2 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,7 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
41,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua salviaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























