Italialainen karitsapata

arvosana5/5

(5)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia

Agnello alla cacciotore on italialainen karitsapata, joka tarjoillaan perinteisesti pääsiäisen juhla-aterialla. Hauduta pata liedellä herkullisen mureaksi salvialla ja valkoviinillä maustetussa tomaattiliemessä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kg(1 kpl) maustettu karitsanpaisti
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
1 rklvoita
1/2 ruukkua salviaa
3 dlvettä
2 dlvalkoviiniä
70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
1 rklpunaviinietikkaa
1 kplliha-annosfondi (gluteeniton)
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
47 g(1/2 prk, á 145/94 g) anjovisfileetä

Suurus

1/2 dlvettä
1 rklmaissitärkkelystä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa paisti noin 2 cm:n kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kg(1 kpl) maustettu karitsanpaisti
  2. 2

    Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa se puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa muutama minuutti. Siirrä sipulit lautaselle. Lisää voi pataan ja ruskista lihakuutiot.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklvoita
  3. 3

    Hienonna salvia. Lisää salvia, sipulit, vesi, viini, pyree, viinietikka, fondi ja pippuri pataan. Kiehauta ja hauduta pata kannen alla mureaksi, noin 1 ½ tuntia.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua salviaa
    3 dlvettä
    2 dlvalkoviiniä
    70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
    1 rklpunaviinietikkaa
    1 kplliha-annosfondi (gluteeniton)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Hienonna anjovikset ja lisää pataan. Tee suurus sekoittamalla maissitärkkelys veteen ja sekoita se pataan. Keitä sekoitellen noin 3 minuuttia, kunnes liemi hieman sakenee. Tarjoa karitsapata esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    47 g(1/2 prk, á 145/94 g) anjovisfileetä
    1 rklmaissitärkkelystä
    1/2 dlvettä

Kala-allergikko korvaa anjovikset ruokalusikallisella soijakastiketta.

Valmista karitsapadan lisukkeeksi polentaa tai perunamuusia.

Tarjoa loput anjovisfileet Eggs Benedict -leipien päällä pääsiäisbrunssilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua salviaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.2.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä