Helppo nyhtökaritsa
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmeä yrttinen nyhtökaritsa juhlistaa kreikkalaisia makuja ja valmistuu uunissa lähes itsestään. Se sopii mainiosti myös pääsiäispöytään. Onnistut vähällä vaivalla, kun käytät valmiiksi maustettua karitsanpaistia. Viimeistele juhlava annos sitruunalla ja raikkaalla minttu-jogurttikastikkeella.
| 1 1/5 kg | (1 pkt) maustettua karitsan paistia (tuore, luuton) |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 rkl | lihafondia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | tuoretta minttua |
- 1.
Poista paistista verkko. Kuori valkosipulit. Laita nyhtökaritsan ainekset pataan, peitä kannella ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Valele lihaa paistoliemellä muutaman kerran paiston aikana. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Poista kansi ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes paisti saa paahtunutta väriä.
- 2.
Nosta liha padasta ja kääri folioon noin 30 minuutiksi. Siivilöi paistoliemi kulhoon ja jäähdytä se. Kuori pinnalle noussut rasva pois.
- 3.
Riivi liha haarukoilla suikaleiksi. Poista tarvittaessa ylimääräinen rasva. Laita liha pataan ja sekoita 1–2 desiä paistolientä joukkoon. Voit valmistaa ruoan tähän saakka etukäteen.
- 4.
Kuumenna nyhtökaritsaa ennen tarjoamista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- 5.
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita mehu lihaan ja levitä liha tarjoiluastiaan. Koristele mintulla ja sitruunalla.
Helppo nyhtökaritsa
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Pehmeä yrttinen nyhtökaritsa juhlistaa kreikkalaisia makuja ja valmistuu uunissa lähes itsestään. Se sopii mainiosti myös pääsiäispöytään. Onnistut vähällä vaivalla, kun käytät valmiiksi maustettua karitsanpaistia. Viimeistele juhlava annos sitruunalla ja raikkaalla minttu-jogurttikastikkeella.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | (1 pkt) maustettua karitsan paistia (tuore, luuton) |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 rkl | lihafondia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | tuoretta minttua |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Poista paistista verkko. Kuori valkosipulit. Laita nyhtökaritsan ainekset pataan, peitä kannella ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Valele lihaa paistoliemellä muutaman kerran paiston aikana. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Poista kansi ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes paisti saa paahtunutta väriä.
Määrä Ainesosa 1 1/5 kg (1 pkt) maustettua karitsan paistia (tuore, luuton) 5 kpl valkosipulinkynttä 2 dl vettä 1 kpl laakerinlehti 1 rkl lihafondia - 2
Nosta liha padasta ja kääri folioon noin 30 minuutiksi. Siivilöi paistoliemi kulhoon ja jäähdytä se. Kuori pinnalle noussut rasva pois.
- 3
Riivi liha haarukoilla suikaleiksi. Poista tarvittaessa ylimääräinen rasva. Laita liha pataan ja sekoita 1–2 desiä paistolientä joukkoon. Voit valmistaa ruoan tähän saakka etukäteen.
- 4
Kuumenna nyhtökaritsaa ennen tarjoamista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- 5
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita mehu lihaan ja levitä liha tarjoiluastiaan. Koristele mintulla ja sitruunalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 2 rkl tuoretta minttua
Vinkki: Tarjoa karitsa minttu-jogurttikastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
390
Energiaa kcal
1631
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,2 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
38,7 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
390
Energiaa kcal
1631
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,2 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
38,7 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























