Poista paistista verkko. Kuori valkosipulit. Laita nyhtökaritsan ainekset pataan, peitä kannella ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Valele lihaa paistoliemellä muutaman kerran paiston aikana. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Poista kansi ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes paisti saa paahtunutta väriä.
Nosta liha padasta ja kääri folioon noin 30 minuutiksi. Siivilöi paistoliemi kulhoon ja jäähdytä se. Kuori pinnalle noussut rasva pois.
Riivi liha haarukoilla suikaleiksi. Poista tarvittaessa ylimääräinen rasva. Laita liha pataan ja sekoita 1–2 desiä paistolientä joukkoon. Voit valmistaa ruoan tähän saakka etukäteen.
Kuumenna nyhtökaritsaa ennen tarjoamista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita mehu lihaan ja levitä liha tarjoiluastiaan. Koristele mintulla ja sitruunalla.
Vinkki: Tarjoa karitsa minttu-jogurttikastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
462
1934
30,2 g
10,2 g
1,2 g
0,3 g
0,5 g
46,0 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli