Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo nyhtökaritsa

Helppo nyhtökaritsa

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pehmeä yrttinen nyhtökaritsa on pääsiäispöydän hitti, joka valmistuu uunissa lähes itsestään. Onnistut vähällä vaivalla, kun käytät valmiiksi maustettua karitsanpaistia. Viimeistele juhlava annos sitruunalla ja raikkaalla minttu-jogurttikastikkeella.

Ainekset

1 1/5 kg
(1 pkt) maustettua karitsan paistia (tuore, luuton)
5 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
vettä
1 kpl
laakerinlehti
1 rkl
lihafondia

Lisäksi

1 kpl
sitruuna
2 rkl
tuoretta minttua

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Poista paistista verkko. Kuori valkosipulit. Laita nyhtökaritsan ainekset pataan, peitä kannella ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Valele lihaa paistoliemellä muutaman kerran paiston aikana. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Poista kansi ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes paisti saa paahtunutta väriä.

1 1/5 kg
(1 pkt) maustettua karitsan paistia (tuore, luuton)
5 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
vettä
1 kpl
laakerinlehti
1 rkl
lihafondia
2

Nosta liha padasta ja kääri folioon noin 30 minuutiksi. Siivilöi paistoliemi kulhoon ja jäähdytä se. Kuori pinnalle noussut rasva pois.

3

Riivi liha haarukoilla suikaleiksi. Poista tarvittaessa ylimääräinen rasva. Laita liha pataan ja sekoita 1–2 desiä paistolientä joukkoon. Voit valmistaa ruoan tähän saakka etukäteen.

4

Kuumenna nyhtökaritsaa ennen tarjoamista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

5

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita mehu lihaan ja levitä liha tarjoiluastiaan. Koristele mintulla ja sitruunalla. Tarjoa minttu-jogurttikastikkeen kanssa.

1 kpl
sitruuna
2 rkl
tuoretta minttua

Vinkki: Tarjoa karitsa minttu-jogurttikastikkeen kanssa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
Muokattu: 18.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

462

1934

30,2 g

10,2 g

1,2 g

0,3 g

0,5 g

46,0 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli