Parsarisotto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsarisotto

Parsarisotto
Annokset
4
Ruokavalio
Valmista parsarisotto helppojen kuvaohjeiden avulla. Koristele risotto basilikalla ja parmesanraasteella.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Parsaa
8 dl
Vettä
1/2 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
4 dl
Risottoriisiä
1 kpl
Sipuli
1/2 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
8 dl
Parsan keitinlientä
2 dl
Valkoviiniä
1 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutio
1 dl
Raastettua parmesaanityyppistä juustoa (esim. grana padano)
25 g
Voita
Mustapippuria
Basilikasilppua

Näin teet

Kuori parsat varoen. Leikkaa tyvestä tarvittaessa pala pois.
1

Kuori parsat varoen. Leikkaa tyvestä tarvittaessa pala pois.

Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Säästä liemi. Paloittele parsat.
2

Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Säästä liemi. Paloittele parsat.

Silppua sipuli, raasta sitruunan kuori ja parmesaani ja mittaa riisi valmiiksi.
3

Silppua sipuli, raasta sitruunan kuori ja parmesaani ja mittaa riisi valmiiksi.

Kiehauta liemi ja viini. Kuullota sipuli ja sitruunankuori voi-öljyseoksessa. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan kypsyvän riisin joukkoon.
4

Kiehauta liemi (vesi + liemikuutio) ja viini. Kuullota sipuli ja sitruunankuori voi-öljyseoksessa. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan kypsyvän riisin joukkoon.

Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää sekaan parsapalat. Lisää lopuksi voi ja parmesaaniraaste. Tarkista suolan määrä.
5

Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää sekaan parsapalat. Lisää lopuksi voi ja parmesaaniraaste. Tarkista suolan määrä.

Anna risoton makujen tekeytyä hetki kannen alla ja annostele se sitten syville lautasille. Koristele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Rouhaise pinnalle mustapippuria.
6

Anna risoton makujen tekeytyä hetki kannen alla ja annostele se sitten syville lautasille. Koristele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Rouhaise pinnalle mustapippuria.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 16.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja67 g268 g
Proteiinia7 g29 g
Rasvaa13 g50 g
Kuituja4 g17 g
Energiaa kj1917 7666
Energiaa kcal458 1831

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 8 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 8 dl Parsan keitinlientä

  • 1 dl Raastettua parmesaanityyppistä juustoa (esim. grana padano)

  • Mustapippuria

  • Basilikasilppua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja67 g268 g
Proteiinia7 g29 g
Rasvaa13 g50 g
Kuituja4 g17 g
Energiaa kj1917 7666
Energiaa kcal458 1831

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 8 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 8 dl Parsan keitinlientä

  • 1 dl Raastettua parmesaanityyppistä juustoa (esim. grana padano)

  • Mustapippuria

  • Basilikasilppua

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.