Uunilohi minttupestolla
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kuorruta uunilohi vihreällä pestolla, jossa maistuu perinteisen basilikan lisäksi tuore minttu. Koristele keväinen pestolohi juhlapöytään tuoreilla yrteillä.
| 700 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Minttupesto | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 50 g | voimakasta juustoraastetta |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | limenmehua |
| ripaus suolaa | |
| Halutessasi koristeluun | |
| retiisejä | |
| limeviipaleita | |
- 1.
Valmista pesto. Kuori valkosipuli. Soseuta yrttien lehdet ohuine varsineen ja muut ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.
- 2.
Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pesto lohelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
- 3.
Koristele yrteillä ja pinjansiemenillä sekä halutessasi ohueksi viipaloiduilla retiiseillä ja limeviipaleilla.
Uunilohi minttupestolla
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Kuorruta uunilohi vihreällä pestolla, jossa maistuu perinteisen basilikan lisäksi tuore minttu. Koristele keväinen pestolohi juhlapöytään tuoreilla yrteillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Minttupesto | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 50 g | voimakasta juustoraastetta |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | limenmehua |
| ripaus suolaa | |
Halutessasi koristeluun | |
| retiisejä | |
| limeviipaleita | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Valmista pesto. Kuori valkosipuli. Soseuta yrttien lehdet ohuine varsineen ja muut ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl ruukkua minttua 1/2 kpl ruukkua basilikaa 50 g voimakasta juustoraastetta 1/2 dl pinjansiemeniä 1/2 dl rypsiöljyä 1 rkl limenmehua ripaus suolaa - 2
Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pesto lohelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
Määrä Ainesosa 700 g kirjolohifileetä (ruodotonta) 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Koristele yrteillä ja pinjansiemenillä sekä halutessasi ohueksi viipaloiduilla retiiseillä ja limeviipaleilla.
Määrä Ainesosa retiisejä limeviipaleita
Ravintosisältö
505
Energiaa kcal
2113
Energiaa kj
38,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
38,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
505
Energiaa kcal
2113
Energiaa kj
38,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
38,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, retiisejä, limeviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























