Uunilohi minttupestolla

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Kuorruta uunilohi vihreällä pestolla, jossa maistuu perinteisen basilikan lisäksi tuore minttu. Koristele keväinen pestolohi juhlapöytään tuoreilla yrteillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Minttupesto

1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplruukkua minttua
1/2 kplruukkua basilikaa
50 gvoimakasta juustoraastetta
1/2 dlpinjansiemeniä
1/2 dlrypsiöljyä
1 rkllimenmehua
ripaus suolaa

Halutessasi koristeluun

retiisejä
limeviipaleita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Valmista pesto. Kuori valkosipuli. Soseuta yrttien lehdet ohuine varsineen ja muut ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukkua minttua
    1/2 kplruukkua basilikaa
    50 gvoimakasta juustoraastetta
    1/2 dlpinjansiemeniä
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 rkllimenmehua
    ripaus suolaa
  2. 2

    Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pesto lohelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

    MääräAinesosa
    700 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Koristele yrteillä ja pinjansiemenillä sekä halutessasi ohueksi viipaloiduilla retiiseillä ja limeviipaleilla.

    MääräAinesosa
    retiisejä
    limeviipaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, retiisejä, limeviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä