Paistettu kuha ja gremolata
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkuttele voissa paistetuilla rapeilla kuhafileillä ja ihanalla italialaisella yrttikastikkeella eli gremolatalla. Tarjoa esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.
| 600 g | kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 2 - 3 rkl | voita |
| Gremolatakastike | |
|---|---|
| 1 | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi (pieni) |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Tee ensin gremolata. Hienonna lehtipersilja ja kuorittu valkosipuli. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienoksi. Purista sitruunasta 1 ½ rkl mehua. Yhdistä kaikki gremolatan ainekset.
- 2.
Leikkaa kuhafileet annospaloiksi. Sekoita korppujauhot, suola ja valkopippuri lautasella. Kääntele fileet seoksessa.
- 3.
Kuumenna nokare voita paistinpannulla. Kun vaahto laskee, paista fileet parissa erässä kauniin ruskeiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
- 4.
Laita fileet lautasille, lusikoi päälle gremolataa ja tarjoa esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.
Paistettu kuha ja gremolata
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Herkuttele voissa paistetuilla rapeilla kuhafileillä ja ihanalla italialaisella yrttikastikkeella eli gremolatalla. Tarjoa esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 2 - 3 rkl | voita |
Gremolatakastike | |
| 1 | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi (pieni) |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Tee ensin gremolata. Hienonna lehtipersilja ja kuorittu valkosipuli. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienoksi. Purista sitruunasta 1 ½ rkl mehua. Yhdistä kaikki gremolatan ainekset.
Määrä Ainesosa 1 ruukku lehtipersiljaa 1 kpl valkosipulinkynsi (pieni) 1/2 kpl sitruuna 1 1/2 rkl rypsiöljyä - 2
Leikkaa kuhafileet annospaloiksi. Sekoita korppujauhot, suola ja valkopippuri lautasella. Kääntele fileet seoksessa.
Määrä Ainesosa 600 g kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia) 1/2 dl korppujauhoja 3/4 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna - 3
Kuumenna nokare voita paistinpannulla. Kun vaahto laskee, paista fileet parissa erässä kauniin ruskeiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Määrä Ainesosa 2 - 3 rkl voita - 4
Laita fileet lautasille, lusikoi päälle gremolataa ja tarjoa esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.
Ravintosisältö
268
Energiaa kcal
1120
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
28,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
268
Energiaa kcal
1120
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
28,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























