Paistettu kuha ja gremolata

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Herkuttele voissa paistetuilla rapeilla kuhafileillä ja ihanalla italialaisella yrttikastikkeella eli gremolatalla. Tarjoa esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia)
1/2 dlkorppujauhoja
3/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
2 - 3 rklvoita

Gremolatakastike

1 ruukku lehtipersiljaa
1 kplvalkosipulinkynsi (pieni)
1/2 kplsitruuna
1 1/2 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin gremolata. Hienonna lehtipersilja ja kuorittu valkosipuli. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienoksi. Purista sitruunasta 1 ½ rkl mehua. Yhdistä kaikki gremolatan ainekset.

    MääräAinesosa
    1 ruukku lehtipersiljaa
    1 kplvalkosipulinkynsi (pieni)
    1/2 kplsitruuna
    1 1/2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Leikkaa kuhafileet annospaloiksi. Sekoita korppujauhot, suola ja valkopippuri lautasella. Kääntele fileet seoksessa.

    MääräAinesosa
    600 gkuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia)
    1/2 dlkorppujauhoja
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
  3. 3

    Kuumenna nokare voita paistinpannulla. Kun vaahto laskee, paista fileet parissa erässä kauniin ruskeiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

    MääräAinesosa
    2 - 3 rklvoita
  4. 4

    Laita fileet lautasille, lusikoi päälle gremolataa ja tarjoa esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.2.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä