Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paistettu kuha ja gremolata

Paistettu kuha ja gremolata

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Herkuttele voissa paistetuilla kuhafileillä ja ihanalla italialaisella yrttikastikkeella eli gremolatalla.

Ainekset

600 g
kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia)
1/2 dl
korppujauhoja
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
2 - 3 rkl
voita

gremolatakastike

1
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
valkosipulinkynsi (pieni)
1/2 kpl
sitruuna
1 1/2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee ensin gremolata. Hienonna lehtipersilja ja kuorittu valkosipuli. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienoksi. Purista sitruunasta 1 ½ rkl mehua. Yhdistä kaikki gremolatan ainekset.

1
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
valkosipulinkynsi (pieni)
1/2 kpl
sitruuna
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
2

Leikkaa kuhafileet annospaloiksi. Sekoita korppujauhot, suola ja valkopippuri lautasella. Kääntele fileet seoksessa.

600 g
kuhafileitä (nahattomia ja ruodottomia)
1/2 dl
korppujauhoja
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
3

Kuumenna nokare voita paistinpannulla. Kun vaahto laskee, paista fileet parissa erässä kauniin ruskeiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

2 - 3 rkl
voita
4

Laita fileet lautasille, lusikoi päälle gremolataa ja tarjoa esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.2.2021
Muokattu: 7.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

268

1120

14,3 g

6,0 g

5,0 g

0,3 g

0,5 g

28,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli