Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisen lammaspaisti

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Pääsiäisen perinneruoka, lammaspaisti, marinoituu ja hautuu uunissa mureaksi. Kastike kruunaa paistiaterian. Lisukkeeksi sopivat perunat, uunikasvikset, herneet, uunitomaatit sekä minttuhyytelö.

Ainekset

2 kg
lammaspaisti

Maustamiseen

1 dl
Öljyä
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Rosmariinia
1 rkl
Timjamia
2 tl
rouhittua mustapippuria
10 kpl
Valkosipulinkynttä

Kastike

4 dl
paistin paistolientä
3 rkl
Vehnäjauhoja
Vettä
1 dl
Kermaa
1 rkl
Hunajaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Rosmariinia
1/4 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata paisti jääkaapissa (1 vrk), jos käytät jäistä paistia. Poista lihasta kalvot.

2 kg
lammaspaisti
2

Valmista maustetahna. Sekoita öljyyn rosmariini, timjami, mustapippuri, suola ja pilkotut valkosipulinkynnet. Hiero tahna lihaan. Nosta paisti pussiin ja anna marinoitua 2 vrk. Käännä pussia tarvittaessa.

1 dl
Öljyä
1 rkl
Rosmariinia
1 rkl
Timjamia
2 tl
rouhittua mustapippuria
10 kpl
Valkosipulinkynttä
3

Ota paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista ja hiero suola lihan pintaan. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti pussiin. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan saksilla reikä, jotta höyry ei puhkaise pussia. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia. Kypsän lampaan sisälämpötila on n. 75 astetta.

1 rkl
Suolaa
4

Kaada liemi pussin aukosta siivilän läpi kattilaan. Valmista siitä myöhemmin kastike. Nosta liha folion päälle. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista.

5

Valmista kastike lihan levähtäesä. Kuumenna liemi. Jos ruokailijoita on enemmän, valmista kastiketta kaksinkertainen määrä. Sekoita vehnäjauhoista ja vedestä löysä suurus ja kaada se kiehuvan liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Lisää kerma ja mausteet.

4 dl
paistin paistolientä
3 rkl
Vehnäjauhoja
Vettä
1 dl
Kermaa
1 rkl
Hunajaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Rosmariinia
1/4 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
6

Leikkaa paisti ja tarjoa kastikkeen ja perunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 19.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

374

1564

16,0 g

6,5 g

2,8 g

0,1 g

0,3 g

53,9 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Öljyä,

1 rkl Suolaa,

1 rkl Rosmariinia,

1 rkl Timjamia,

3 rkl Vehnäjauhoja,

Vettä,

1 dl Kermaa,

1 rkl Hunajaa,

0,25 tl Mustapippuria,

0,25 tl Rosmariinia,

0,25 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli