Pääsiäisen lammaspaisti
Ainekset
Maustamiseen
Kastike
Valmistus
Sulata paisti jääkaapissa (1 vrk), jos käytät jäistä paistia. Poista lihasta kalvot.
Valmista maustetahna. Sekoita öljyyn rosmariini, timjami, mustapippuri, suola ja pilkotut valkosipulinkynnet. Hiero tahna lihaan. Nosta paisti pussiin ja anna marinoitua 2 vrk. Käännä pussia tarvittaessa.
Ota paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista ja hiero suola lihan pintaan. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti pussiin. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan saksilla reikä, jotta höyry ei puhkaise pussia. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia. Kypsän lampaan sisälämpötila on n. 75 astetta.
Kaada liemi pussin aukosta siivilän läpi kattilaan. Valmista siitä myöhemmin kastike. Nosta liha folion päälle. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista.
Valmista kastike lihan levähtäesä. Kuumenna liemi. Jos ruokailijoita on enemmän, valmista kastiketta kaksinkertainen määrä. Sekoita vehnäjauhoista ja vedestä löysä suurus ja kaada se kiehuvan liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Lisää kerma ja mausteet.
Leikkaa paisti ja tarjoa kastikkeen ja perunoiden kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
374
1564
16,0 g
6,5 g
2,8 g
0,1 g
0,3 g
53,9 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Öljyä,
1 rkl Suolaa,
1 rkl Rosmariinia,
1 rkl Timjamia,
3 rkl Vehnäjauhoja,
Vettä,
1 dl Kermaa,
1 rkl Hunajaa,
0,25 tl Mustapippuria,
0,25 tl Rosmariinia,
0,25 tl Timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli