Pääsiäisen lammaspaisti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisen lammaspaisti

Pääsiäisen lammaspaisti sekä kastike
Annokset
8
Uunin lämpötila
130°C
Ruokavalio
Pääsiäisen perinneruoka, lammaspaisti, marinoituu ja hautuu uunissa mureaksi. Kastike kruunaa aterian!
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
N. 2 kilon lammaspaisti

MAUSTAMISEEN

1 dl
Öljyä
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Rosmariinia
1 rkl
Timjamia
2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Valkosipuli (n. 10 kynttä)

KASTIKE

4 dl
Paistolientä
3 rkl
Vehnäjauhoja
Vettä
1 dl
Kermaa
1 rkl
Hunajaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Rosmariinia
1/4 tl
Timjamia
Suolaa

Näin teet

1

Kokkikoulu

Sulata paisti jääkaapissa (1 vrk). Poista lihasta kalvot. Valmista maustetahna. Sekoita öljyyn rosmariini, timjami, mustapippuri ja pilkotut valkosipulinkynnet. Hiero tahna lihaan. Nosta paisti pussiin ja anna marinoitua 2 vrk. Käännä pussia tarvittaessa.

Ota paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista ja hiero suola lihan pintaan. Voit halutessasi lisätä kasviksia paistopussiin. Paloittele kasvikset ja asettele ne paistopussin pohjalle. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti pussiin kasvisten päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan saksilla reikä, jotta höyry ei puhkaise pussia. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia. Kypsän lampaan sisälämpötila on n. 75 astetta.

Kaada liemi pussin aukosta siivilän läpi kattilaan. Valmista siitä myöhemmin kastike. Poista kasvikset ja nosta liha folion päälle. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista.

Valmista kastike lihan levähtäesä. Kuumenna liemi. Jos ruokailijoita on enemmän, valmista kastiketta kaksinkertainen määrä. Sekoita vehnäjauhoista ja vedestä löysä suurus ja kaada se kiehuvan  liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Lisää kerma ja mausteet.

Leikkaa paisti ja tarjoa kastikkeen ja perunoiden kanssa. Lisäkkeeksi sopivat uunijuurekset, herneet, uunitomaatit sekä minttuhyytelö.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.2.2005
Muokattu: 15.5.2019