Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisen lammaspaisti

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Pääsiäisen perinneruoka, lammaspaisti, marinoituu ja hautuu uunissa mureaksi. Kastike kruunaa paistiaterian. Lisukkeeksi sopivat perunat, uunikasvikset, herneet, uunitomaatit sekä minttuhyytelö.

Ainekset

1 kpl
N. 2 kilon lammaspaisti

Maustamiseen

1 dl
Öljyä
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Rosmariinia
1 rkl
Timjamia
2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Valkosipuli (n. 10 kynttä)

Kastike

4 dl
Paistolientä
3 rkl
Vehnäjauhoja
Vettä
1 dl
Kermaa
1 rkl
Hunajaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Rosmariinia
1/4 tl
Timjamia
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata paisti jääkaapissa (1 vrk). Poista lihasta kalvot.

1 kpl
N. 2 kilon lammaspaisti
2

Valmista maustetahna. Sekoita öljyyn rosmariini, timjami, mustapippuri, suola ja pilkotut valkosipulinkynnet. Hiero tahna lihaan. Nosta paisti pussiin ja anna marinoitua 2 vrk. Käännä pussia tarvittaessa.

1 dl
Öljyä
1 rkl
Rosmariinia
1 rkl
Timjamia
2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Valkosipuli (n. 10 kynttä)
3

Ota paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista ja hiero suola lihan pintaan. Voit halutessasi lisätä kasviksia paistopussiin. Paloittele kasvikset ja asettele ne paistopussin pohjalle. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti pussiin kasvisten päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan saksilla reikä, jotta höyry ei puhkaise pussia. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia. Kypsän lampaan sisälämpötila on n. 75 astetta.

1 rkl
Suolaa
4

Kaada liemi pussin aukosta siivilän läpi kattilaan. Valmista siitä myöhemmin kastike. Poista kasvikset ja nosta liha folion päälle. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista.

5

Valmista kastike lihan levähtäesä. Kuumenna liemi. Jos ruokailijoita on enemmän, valmista kastiketta kaksinkertainen määrä. Sekoita vehnäjauhoista ja vedestä löysä suurus ja kaada se kiehuvan liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Lisää kerma ja mausteet.

Suolaa
1/4 tl
Timjamia
1/4 tl
Rosmariinia
1/4 tl
Mustapippuria
1 rkl
Hunajaa
1 dl
Kermaa
Vettä
3 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Paistolientä
6

Leikkaa paisti ja tarjoa kastikkeen ja perunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.2.2005
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.