Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nämä pääsiäisherkut voit leipoa hyvissä ajoin etukäteen – ja nämä voit jättää viime hetkeen

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2022
|
Muokattu: 27.2.2023
Haluatko leipoa pääsiäiskakun pitkän kaavan mukaan vai etsitkö viime hetken leivontavinkkejä ja nopeita leivontareseptejä? Kokosimme uudet pääsiäisreseptit ja rakastetut klassikot pääsiäispäivyriin, josta löydät pari päivää etukäteen tehtävät kakut, edellisen päivän ihanat leivontaprojektit sekä pääsiäisaamun pikaleivonnaiset.

Pari päivää etukäteen: paista sitruunakakut pääsiäisviikolla

Vaikka uunituoreen kakun hurmaava sitruunainen tuoksu täyttää keittiön, nyt kannattaa malttaa mielensä. Eikä näihin ihaniin sitruunakakkuihin kannata koskea vielä sittenkään, kun ne ovat jäähtyneet. Saat kakkujen parhaat maut ja täyteläisen rakenteen upeasti esille, kun annat niiden levätä ja makujen tiivistyä kaksi tai jopa kolme päivää.

Yön yli tekeytyvät leivonnaiset: leivo nämä kakut, tortut ja piirakat päivää aikaisemmin

Jos pääsiäissunnuntain huipennus on komea kakku, aloita sen leipominen lauantaina. Pääsiäispäivänä voit keskittyä kakun koristeluun ja muiden pääsiäisruokien valmisteluun. Edellisenä päivänä leivottu juustokakku hyytyy hyvin, kääretortun rakenne tiivistyy ja toscapiirakan maut tasoittuvat. Joskus myös koristeet vaativat ekstrapäivän, kuten britakakun kandeeratut sitruunat. Pavlovan marenkipohjakin kannattaa paistaa valmiiksi edellisenä päivänä, koska se omii uunin itselleen moneksi tunniksi. Jos pääsiäispöytääsi kuuluu perinteinen täytekakku, voit leipoa kakkupohjan jo pari päivää aikaisemmin.

Heti valmiit syötäväksi: pääsiäismokkapalat ja muut viime hetken leivontavinkit

Kiireisenkään leipurin ei ole pakko turvautua ostopullaan. Pääsiäismokkapalojen tekemiseen menee tunti, pashakääretorttu tai pashamuffinssit ovat valmiita vieläkin nopeammin. Rahkapullat ja sitruunaviinerit valmistuvat nopeasti, kunhan varaat lisäksi aikaa pullien ja viinereiden kohottamiseen. Parissa tunnissa nekin ovat valmiina kahvipöytään.

Puoli tuntia aikaa? Nämä kakut, tortut ja piirakat leivot supernopeasti:

Tekisitkö pääsiäispöytään pavlovan? Näillä ohjeilla onnistut:

Täältä löydät kaikki resepti pääsiäiseen: