Vadelma-rahkapullat
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vadelma-rahkapullissa maistuvat raikkaat marjat. Täytä pikkupullat vaniljaisella rahkalla ja ripottele pinnalle tuoreita vadelmia. Täytepullat maistuvat niin kahvipöydässä kuin maidon kanssa.
| Pullataikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoa |
| 75 g | leivontamargariinia |
| Täyte | |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 125 g | (1 rs) tuoreita vadelmia |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kanamuna voiteluun |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
- 2.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä siitä tanko. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä ne pulliksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota peitettynä noin puoli tuntia.
- 3.
Sekoita rahka, muna ja sokerit kulhossa. Paina jauhotetulla juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Voitele pullien reunat munalla. Jos munaa jää yli, sekoita se täytteeseen.
- 4.
Jaa täyte pullien syvennyksiin ja ripottele vadelmat pinnalle. Paista pullia 225-asteessa noin 12 minuuttia.
Vadelma-rahkapullat
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Vadelma-rahkapullissa maistuvat raikkaat marjat. Täytä pikkupullat vaniljaisella rahkalla ja ripottele pinnalle tuoreita vadelmia. Täytepullat maistuvat niin kahvipöydässä kuin maidon kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoa |
| 75 g | leivontamargariinia |
Täyte | |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 125 g | (1 rs) tuoreita vadelmia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kanamuna voiteluun |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 2 1/2 dl maitoa 3/4 dl sokeria 2 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa 6 - 7 dl vehnäjauhoa 75 g leivontamargariinia - 2
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä siitä tanko. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä ne pulliksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota peitettynä noin puoli tuntia.
- 3
Sekoita rahka, muna ja sokerit kulhossa. Paina jauhotetulla juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Voitele pullien reunat munalla. Jos munaa jää yli, sekoita se täytteeseen.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) maitorahkaa 1 kpl kananmuna 3/4 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1 kpl kanamuna voiteluun - 4
Jaa täyte pullien syvennyksiin ja ripottele vadelmat pinnalle. Paista pullia 225-asteessa noin 12 minuuttia.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) tuoreita vadelmia
Vinkki: Mausta rahkatäyte kahdella teelusikallisella sitruunanmehua ja yhdellä teelusikallisella raastettua sitruunankuorta.
Ravintosisältö
220
Energiaa kcal
922
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,1 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
220
Energiaa kcal
922
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,1 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























