Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelma-rahkapullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Tänä pääsiäisenä rahkapulliin sujautetaan suloisia vadelmasattumia. Tee pikkupulliin syvennykset ja täyte ne vaniljaisella rahkalla. Ripottele pullien pinnalle tuoreita vadelmia. Raikkaat täytepullat maistuvat niin kahvipöydässä kuin maidonkin kanssa.

Ainekset

Pullataikina

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoa
75 g
leivontamargariinia

Täyte

250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
125 g
(1 rs) tuoreita vadelmia

Lisäksi

1 kpl
kanamuna voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.

25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
2 1/2 dl
maitoa
3/4 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoa
75 g
leivontamargariinia
2

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä siitä tanko. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä ne pulliksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota peitettynä noin puoli tuntia.

3

Sekoita rahka, muna ja sokerit kulhossa. Paina jauhotetulla juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Voitele pullien reunat munalla. Jos munaa jää yli, sekoita se täytteeseen.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 kpl
kanamuna voiteluun
4

Jaa täyte pullien syvennyksiin ja ripottele vadelmat pinnalle. Paista pullia 225-asteessa noin 12 minuuttia.

125 g
(1 rs) tuoreita vadelmia

Vinkki: Mausta rahkatäyte kahdella teelusikallisella sitruunanmehua ja yhdellä teelusikallisella raastettua sitruunankuorta.

Miltä maistui?(3 arviota)
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.2.2023
|
Muokattu: 15.2.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

220

922

6,4 g

2,1 g

31,1 g

10,3 g

1,5 g

8,1 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli