Pääsiäisen rocky road -kääretorttu

arvosana4/5

(14)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Täytä näyttävä rocky road -suklaakääretorttu rouskuvilla kekseillä, pähkinöillä, suklaalla ja täyteläisellä kinuskirahkalla. Koristele pääsiäisen makein herkku suloisilla pienillä pääsiäismunilla!

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
1 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Täyte

130 g(1 ps) pieniä värikkäitä suklaamunia (esim. cloetta suklaarae)
100 gsuklaa- tai kinuskitäytekeksejä
80 g(1 ps) pekaanipähkinöitä
2 dl(1 prk) kuohukermaa
250 g(1 prk) maitorahkaa
1 dl(½ prk) kinuskikastiketta

Pinnalle

2 kpl(à 20 g) suklaamunaa
1 dl(½ prk) kinuskikastiketta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 dlsokeria
    1 dlperunajauhoja
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Kumoa kuuma kääretorttulevy puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.

  3. 3

    Jätä muutama suklaamuna kokonaiseksi koristelua varten. Rouhi loput suklaamunat, keksit ja pähkinät.

    MääräAinesosa
    130 g(1 ps) pieniä värikkäitä suklaamunia (esim. cloetta suklaarae)
    100 gsuklaa- tai kinuskitäytekeksejä
    80 g(1 ps) pekaanipähkinöitä
  4. 4

    Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermaan. Ota 2 dl kermarahkaa erilleen koristelua varten. Levitä loput tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle 2/3 rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    1 dl(½ prk) kinuskikastiketta
  5. 5

    Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle ja poista leivinpaperi. Levitä loppu kermarahka kääretortun pinnalle. Ripottele loput rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä kääretortun päälle. Koristele suklaamunilla ja valuta kinuskikastike raidoiksi. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    2 kpl(à 20 g) suklaamunaa
    1 dl(½ prk) kinuskikastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta , 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä