Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pääsiäisen rocky road -kääretorttu

Pääsiäisen rocky road -kääretorttu

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Täytä näyttävä rocky road -suklaakääretorttu rouskuvilla kekseillä, pähkinöillä, suklaalla ja täyteläisellä kinuskirahkalla. Koristele pääsiäisen makein herkku suloisilla pienillä pääsiäismunilla!

Ainekset

Pohja

4 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

130 g
(1 ps) pieniä värikkäitä suklaamunia (esim. Cloetta suklaarae)
100 g
suklaa- tai kinuskitäytekeksejä
80 g
(1 ps) pekaanipähkinöitä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 dl
(½ prk) kinuskikastiketta

Pinnalle

2 kpl
(à 20 g) suklaamunaa
1 dl
(½ prk) kinuskikastiketta

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.

4 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2

Kumoa kuuma kääretorttulevy puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.

3

Jätä muutama suklaamuna kokonaiseksi koristelua varten. Rouhi loput suklaamunat, keksit ja pähkinät.

130 g
(1 ps) pieniä värikkäitä suklaamunia (esim. Cloetta suklaarae)
100 g
suklaa- tai kinuskitäytekeksejä
80 g
(1 ps) pekaanipähkinöitä
4

Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermaan. Ota 2 dl kermarahkaa erilleen koristelua varten. Levitä loput tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle 2/3 rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 dl
(½ prk) kinuskikastiketta
5

Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle ja poista leivinpaperi. Levitä loppu kermarahka kääretortun pinnalle. Ripottele loput rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä kääretortun päälle. Koristele suklaamunilla ja valuta kinuskikastike raidoiksi. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa.

2 kpl
(à 20 g) suklaamunaa
1 dl
(½ prk) kinuskikastiketta
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
Muokattu: 3.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

303

1269

19,3 g

8,7 g

24,8 g

18,0 g

1,7 g

7,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl (½ prk) kinuskikastiketta ,

1 dl (½ prk) kinuskikastiketta .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli