Pääsiäisen rocky road -kääretorttu
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä näyttävä rocky road -suklaakääretorttu rouskuvilla kekseillä, pähkinöillä, suklaalla ja täyteläisellä kinuskirahkalla. Koristele pääsiäisen makein herkku suloisilla pienillä pääsiäismunilla!
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 130 g | (1 ps) pieniä värikkäitä suklaamunia (esim. cloetta suklaarae) |
| 100 g | suklaa- tai kinuskitäytekeksejä |
| 80 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | (½ prk) kinuskikastiketta |
| Pinnalle | |
| 2 kpl | (à 20 g) suklaamunaa |
| 1 dl | (½ prk) kinuskikastiketta |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.
- 2.
Kumoa kuuma kääretorttulevy puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
- 3.
Jätä muutama suklaamuna kokonaiseksi koristelua varten. Rouhi loput suklaamunat, keksit ja pähkinät.
- 4.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermaan. Ota 2 dl kermarahkaa erilleen koristelua varten. Levitä loput tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle 2/3 rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle.
- 5.
Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle ja poista leivinpaperi. Levitä loppu kermarahka kääretortun pinnalle. Ripottele loput rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä kääretortun päälle. Koristele suklaamunilla ja valuta kinuskikastike raidoiksi. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa.
Pääsiäisen rocky road -kääretorttu
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Täytä näyttävä rocky road -suklaakääretorttu rouskuvilla kekseillä, pähkinöillä, suklaalla ja täyteläisellä kinuskirahkalla. Koristele pääsiäisen makein herkku suloisilla pienillä pääsiäismunilla!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 130 g | (1 ps) pieniä värikkäitä suklaamunia (esim. cloetta suklaarae) |
| 100 g | suklaa- tai kinuskitäytekeksejä |
| 80 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | (½ prk) kinuskikastiketta |
Pinnalle | |
| 2 kpl | (à 20 g) suklaamunaa |
| 1 dl | (½ prk) kinuskikastiketta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 1 dl perunajauhoja 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta - 2
Kumoa kuuma kääretorttulevy puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
- 3
Jätä muutama suklaamuna kokonaiseksi koristelua varten. Rouhi loput suklaamunat, keksit ja pähkinät.
Määrä Ainesosa 130 g (1 ps) pieniä värikkäitä suklaamunia (esim. cloetta suklaarae) 100 g suklaa- tai kinuskitäytekeksejä 80 g (1 ps) pekaanipähkinöitä - 4
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermaan. Ota 2 dl kermarahkaa erilleen koristelua varten. Levitä loput tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle 2/3 rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 250 g (1 prk) maitorahkaa 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta - 5
Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle ja poista leivinpaperi. Levitä loppu kermarahka kääretortun pinnalle. Ripottele loput rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä kääretortun päälle. Koristele suklaamunilla ja valuta kinuskikastike raidoiksi. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 2 kpl (à 20 g) suklaamunaa 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta
Ravintosisältö
303
Energiaa kcal
1269
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
8,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
303
Energiaa kcal
1269
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
8,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta , 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























