Pekoni tarvitsee kunnolla lämpöä rapeutuakseen. Lämmitä siis uuni valmiiksi 200 asteeseen.
Pekoniritarileivät
Pekoni tarvitsee kunnolla lämpöä rapeutuakseen. Lämmitä siis uuni valmiiksi 200 asteeseen.
Asettele pekonit pellille leivinpaperin päälle vierekkäin ja jätä hieman tilaa viipaleiden päälle. Liian tiiviisti asetellut pekonit eivät nimittäin paistu rapeaksi. Pekonia ei tarvitse käännellä paiston aikana, vaan kuuma uuni hoitaa homman.
Ekstrarapeutta ritilällä
Jos haluat maksimoida rapeuden, paista viipaleet pellin päälle asetetun ritilän päällä. Jos ritilää ei ole, tai et jaksa taiteilla viipaleita sellaisen päälle, älä huoli. Ihanan rapsakka lopputulos syntyy ilmankin.
Paista pekoneja 15–20 minuuttia. Uuniin kannattaa kurkata n. 12 minuutin kohdalla ja jatkaa paistamista rapeustilanteen mukaan.
Uunipekoni maistuu esimerkiksi ihanan tuhtien pekoniritareiden päällä. Tämän aamiaisen nauttisimme sänkyyn kannettuna milloin vain!
Asettele valmiit pekonit talouspaperilla päällystetylle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois ja pekonit pysyvät rapeina.
Vinkki! Älä kaada uunipellille valunutta ylimääräistä rasvaa viemäriin, etteivät putket tukkeudu. Hyytyneen rasvan voi hävittää biojätteen mukana, mutta vielä parempi tapa on käyttää sitä ruoanlaitossa. Kokeile pekonirasvaa esimerkiksi pyttipannun paistamiseen!
Näissä resepteissä uunipekoni kietoo kasvikset mehevään syleilyynsä. Kokeile broccoliinien, porkkanoiden ja parsojen kanssa.