Pekoni-porkkanat ja naattidippi

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Pekoniin käärityt porkkanat grillataan tai kypsennetään uunissa. Porkkanannaateista syntyy maukas dippi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplnippu porkkanoita naatteineen
170 g(1 pkt) pekonia
1/2 dlvaaleaa siirappia
2 rklsitruunamehua
1 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlcayennenpippuria
1/2 kplruukkua persiljaa

Naattidippi

5 dl(1 kpl) porkkananipun naatit
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna
1 dloliiviöljyä
150 granskankermaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 220°C)

  1. 1

    Kuumenna grilli tai kuumenna uuni 220 asteeseen. Katkaise porkkanoista naatit ja säästä ne dippiin. Pese ja kuivaa porkkanat. Kääri pekonit tiiviisti porkkanoiden ympärille. Yhdistä siirappi, sitruunamehu, öljy, suola ja cayennenpippuri. Sivele seosta porkkanoille.

    MääräAinesosa
    170 g(1 pkt) pekonia
    1 kplnippu porkkanoita naatteineen
    1/2 dlvaaleaa siirappia
    2 rklsitruunamehua
    1/4 tlcayennenpippuria
    1 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Paahda pellillä uunissa 20 minuuttia, käännä, sivele maustesiirapilla ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja pekoni rapeaa. Jos grillaat porkkanat, sivele niille aika ajoin maustesiirappia ja kääntele niin että pekoni kypsyy kauttaaltaan.

  3. 3

    Tee dippi porkkanoiden kypsyessä. Huuhtele naatit huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Yhdistä dipin ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    5 dl(1 kpl) porkkananipun naatit
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruuna
    1 dloliiviöljyä
    150 granskankermaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  4. 4

    Ota porkkanat uunista, sivele maustesiirapilla ja hienonna persiljaa päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl (1 kpl) porkkananipun naatit, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä