Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen. Katkaise porkkanoista naatit ja säästä ne dippiin. Pese ja kuivaa porkkanat. Kääri pekonit tiiviisti porkkanoiden ympärille. Yhdistä siirappi, sitruunamehu, öljy, suola ja cayennenpippuri. Sivele seosta porkkanoille.
Paahda pellillä uunissa 20 minuuttia, käännä, sivele maustesiirapilla ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja pekoni rapeaa. Jos grillaat porkkanat, sivele niille aika ajoin maustesiirappia ja kääntele niin että pekoni kypsyy kauttaaltaan.
Tee dippi porkkanoiden kypsyessä. Huuhtele naatit huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä dipin ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.
Ota porkkanat uunista, sivele maustesiirapilla ja hienonna persiljaa päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1560
373
34,3 g
8,8 g
14,3 g
14,3 g
0,3 g
1,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl (1/2 tl) suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria,
Porkkananipun naatit (noin 5 dl) ,
Valkosipulinkynttä,
Sitruunan kuori,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli