Pekoni-porkkanat ja naattidippi
60 min

Nappaa talteen!
Pekoniin käärityt porkkanat grillataan tai kypsennetään uunissa. Porkkanannaateista syntyy maukas dippi.
| 1 kpl | nippu porkkanoita naatteineen |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 1/2 dl | vaaleaa siirappia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| Naattidippi | |
|---|---|
| 5 dl | (1 kpl) porkkananipun naatit |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Kuumenna grilli tai kuumenna uuni 220 asteeseen. Katkaise porkkanoista naatit ja säästä ne dippiin. Pese ja kuivaa porkkanat. Kääri pekonit tiiviisti porkkanoiden ympärille. Yhdistä siirappi, sitruunamehu, öljy, suola ja cayennenpippuri. Sivele seosta porkkanoille.
- 2.
Paahda pellillä uunissa 20 minuuttia, käännä, sivele maustesiirapilla ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja pekoni rapeaa. Jos grillaat porkkanat, sivele niille aika ajoin maustesiirappia ja kääntele niin että pekoni kypsyy kauttaaltaan.
- 3.
Tee dippi porkkanoiden kypsyessä. Huuhtele naatit huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Yhdistä dipin ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.
- 4.
Ota porkkanat uunista, sivele maustesiirapilla ja hienonna persiljaa päälle.
Pekoni-porkkanat ja naattidippi
Pekoniin käärityt porkkanat grillataan tai kypsennetään uunissa. Porkkanannaateista syntyy maukas dippi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | nippu porkkanoita naatteineen |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 1/2 dl | vaaleaa siirappia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
Naattidippi | |
| 5 dl | (1 kpl) porkkananipun naatit |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus (Uuni 220°C)
- 1
Kuumenna grilli tai kuumenna uuni 220 asteeseen. Katkaise porkkanoista naatit ja säästä ne dippiin. Pese ja kuivaa porkkanat. Kääri pekonit tiiviisti porkkanoiden ympärille. Yhdistä siirappi, sitruunamehu, öljy, suola ja cayennenpippuri. Sivele seosta porkkanoille.
Määrä Ainesosa 170 g (1 pkt) pekonia 1 kpl nippu porkkanoita naatteineen 1/2 dl vaaleaa siirappia 2 rkl sitruunamehua 1/4 tl cayennenpippuria 1 rkl öljyä 1/2 tl suolaa - 2
Paahda pellillä uunissa 20 minuuttia, käännä, sivele maustesiirapilla ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja pekoni rapeaa. Jos grillaat porkkanat, sivele niille aika ajoin maustesiirappia ja kääntele niin että pekoni kypsyy kauttaaltaan.
- 3
Tee dippi porkkanoiden kypsyessä. Huuhtele naatit huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Yhdistä dipin ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.
Määrä Ainesosa 5 dl (1 kpl) porkkananipun naatit 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruuna 1 dl oliiviöljyä 150 g ranskankermaa 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 4
Ota porkkanat uunista, sivele maustesiirapilla ja hienonna persiljaa päälle.
Ravintosisältö
546
Energiaa kcal
2284
Energiaa kj
50,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
546
Energiaa kcal
2284
Energiaa kj
50,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl (1 kpl) porkkananipun naatit, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























