Pekoni-porkkanat ja naattidippi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pekoni-porkkanat ja naattidippi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pekoniin käärityt porkkanat grillataan tai kypsennetään uunissa. Porkkanannaateista syntyy maukas, laktoositon dippi.

Ainekset

1 kpl
Nippu porkkanoita (naatteineen)
1 kpl
(170 g) pekonia
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
2 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
(1/2 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) cayennenpippuria
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa

naattidippi

1 kpl
Porkkananipun naatit (noin 5 dl)
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan kuori
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Oliiviöljyä
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen. Katkaise porkkanoista naatit ja säästä ne dippiin. Pese ja kuivaa porkkanat. Kääri pekonit tiiviisti porkkanoiden ympärille. Yhdistä siirappi, sitruunamehu, öljy, suola ja cayennenpippuri. Sivele seosta porkkanoille.

1 kpl
(170 g) pekonia
1 kpl
Nippu porkkanoita (naatteineen)
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
2 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
(1/4 tl) cayennenpippuria
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
(1/2 tl) suolaa
2

Paahda pellillä uunissa 20 minuuttia, käännä, sivele maustesiirapilla ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja pekoni rapeaa. Jos grillaat porkkanat, sivele niille aika ajoin maustesiirappia ja kääntele niin että pekoni kypsyy kauttaaltaan.

3

Tee dippi porkkanoiden kypsyessä. Huuhtele naatit huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä dipin ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan kuori
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1 tl
Suolaa
1 dl
Oliiviöljyä
1 kpl
Porkkananipun naatit (noin 5 dl)
4

Ota porkkanat uunista, sivele maustesiirapilla ja hienonna persiljaa päälle.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1560

373

34,3 g

8,8 g

14,3 g

14,3 g

0,3 g

1,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl (1/2 tl) suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria,

Porkkananipun naatit (noin 5 dl) ,

Valkosipulinkynttä,

Sitruunan kuori,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli