Pekoni-porkkanat ja naattidippi - Yhteishyvä

Pekoni-porkkanat ja naattidippi

???
Annokset
4
Ruokavalio
Pekoniin käärityt porkkanat grillataan tai kypsennetään uunissa. Porkkanannaateista syntyy maukas, laktoositon dippi.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Nippu porkkanoita (naatteineen)
1 kpl
(170 g) pekonia
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
2 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
(1/2 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) cayennenpippuria
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa

NAATTIDIPPI

1 kpl
Porkkananipun naatit (noin 5 dl)
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan kuori
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Oliiviöljyä
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Näin teet

1

Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen. Katkaise porkkanoista naatit ja säästä ne dippiin. Pese ja kuivaa porkkanat. Kääri pekonit tiiviisti porkkanoiden ympärille. Yhdistä siirappi, sitruunamehu, öljy, suola ja cayennenpippuri. Sivele seosta porkkanoille.

Paahda pellillä uunissa 20 minuuttia, käännä, sivele maustesiirapilla ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja pekoni rapeaa. Jos grillaat porkkanat, sivele niille aika ajoin maustesiirappia ja kääntele niin että pekoni kypsyy kauttaaltaan.

Tee dippi porkkanoiden kypsyessä. Huuhtele naatit huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä dipin ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.

Ota porkkanat uunista, sivele maustesiirapilla ja hienonna persiljaa päälle.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g57 g
Proteiinia1 g5 g
Rasvaa34 g137 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1560 6240
Energiaa kcal373 1491

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl (1/2 tl) suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria

  • Porkkananipun naatit (noin 5 dl)

  • Valkosipulinkynttä

  • Sitruunan kuori

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g57 g
Proteiinia1 g5 g
Rasvaa34 g137 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1560 6240
Energiaa kcal373 1491

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl (1/2 tl) suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria

  • Porkkananipun naatit (noin 5 dl)

  • Valkosipulinkynttä

  • Sitruunan kuori

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.