P.U.P eli pekonia, uppomunaa ja parsaa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsasta on moneksi, kokeile esimerkiksi pekonin ja uppomunan kanssa. Ihastut varmasti.

P.U.P eli pekonia, uppomunaa ja parsaa

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parsasta on moneksi, kokeile esimerkiksi pekonin ja uppomunan kanssa. Ihastut varmasti.

Ainekset

24 kpl
vihreää parsaa
12 kpl
viipaletta pancettaa tai pekonia
1/2 kpl
sitruunan kuoriraaste ja mehu
¾ dl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

uppomunat

2 l
vettä
1 dl
väkiviinietikkaa
4 kpl
kanamunaa

Valmistus

1

Kuori parsat halutessasi kevyesti. Katkaise kovat tyvet. Laita 3 parsaa nippuun ja kiepauta ympärille pancettasiivu. Tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa parsat jääkaappiin odottamaan.

24 kpl
vihreää parsaa
12 kpl
viipaletta pancettaa tai pekonia
2

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu. Yhdistä mehu ja öljy.

1/2 kpl
sitruunan kuoriraaste ja mehu
¾ dl oliiviöljyä
3

Paista parsanippuja grillissä n. 5 minuuttia käännellen tai kunnes pekoni on rapeaa ja parsat lämpimiä. Voit myös paistaa parsat 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Valuta päälle öljyseosta ja ripottele sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa uppomunien kera.

4

Uppomunat

Riko jokainen kananmuna omaan lasiin.

Laita vesi laakeaan kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää etikka.

Pyöritä hiljalleen kuplivaan veteen voimakas pyörre kauhan avulla.

Laita munat yksitellen veteen. Älä kypsennä kerrallaan kahta munaa enempää. Keitä 3 minuuttia, niin keltuainen jää löysäksi. Nosta munat hetkeksi valumaan talouspaperille. Siisti reunat ja tarjoa parsojen kanssa.

4 kpl
kanamunaa
1 dl
väkiviinietikkaa
2 l
vettä
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.4.2018
Muokattu: 18.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1309

313

25,5 g

8,8 g

2,0 g

2,0 g

3,3 g

18,0 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl sitruunan kuoriraaste ja mehu,

¾ dl oliiviöljyä,

sormisuolaa,

mustapippuria myllystä,

1 dl väkiviinietikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli