Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Parsasta on moneksi, kokeile esimerkiksi pekonin ja uppomunan kanssa. Ihastut varmasti.
| 24 kpl | vihreää parsaa |
| 12 kpl | viipaletta pancettaa tai pekonia |
| 1/2 kpl | sitruunan kuoriraaste ja mehu |
| ¾ dl oliiviöljyä | |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
| Uppomunat | |
|---|---|
| 2 l | vettä |
| 1 dl | väkiviinietikkaa |
| 4 kpl | kanamunaa |
Kuori parsat halutessasi kevyesti. Katkaise kovat tyvet. Laita 3 parsaa nippuun ja kiepauta ympärille pancettasiivu. Tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa parsat jääkaappiin odottamaan.
Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu. Yhdistä mehu ja öljy.
Paista parsanippuja grillissä n. 5 minuuttia käännellen tai kunnes pekoni on rapeaa ja parsat lämpimiä. Voit myös paistaa parsat 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Valuta päälle öljyseosta ja ripottele sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa uppomunien kera.
Uppomunat
Riko jokainen kananmuna omaan lasiin.
Laita vesi laakeaan kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää etikka.
Pyöritä hiljalleen kuplivaan veteen voimakas pyörre kauhan avulla.
Laita munat yksitellen veteen. Älä kypsennä kerrallaan kahta munaa enempää. Keitä 3 minuuttia, niin keltuainen jää löysäksi. Nosta munat hetkeksi valumaan talouspaperille. Siisti reunat ja tarjoa parsojen kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Parsasta on moneksi, kokeile esimerkiksi pekonin ja uppomunan kanssa. Ihastut varmasti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 24 kpl | vihreää parsaa |
| 12 kpl | viipaletta pancettaa tai pekonia |
| 1/2 kpl | sitruunan kuoriraaste ja mehu |
| ¾ dl oliiviöljyä | |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
Uppomunat | |
| 2 l | vettä |
| 1 dl | väkiviinietikkaa |
| 4 kpl | kanamunaa |
Kuori parsat halutessasi kevyesti. Katkaise kovat tyvet. Laita 3 parsaa nippuun ja kiepauta ympärille pancettasiivu. Tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa parsat jääkaappiin odottamaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 24 kpl | vihreää parsaa |
| 12 kpl | viipaletta pancettaa tai pekonia |
Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu. Yhdistä mehu ja öljy.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | sitruunan kuoriraaste ja mehu |
| ¾ dl oliiviöljyä |
Paista parsanippuja grillissä n. 5 minuuttia käännellen tai kunnes pekoni on rapeaa ja parsat lämpimiä. Voit myös paistaa parsat 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Valuta päälle öljyseosta ja ripottele sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa uppomunien kera.
Uppomunat
Riko jokainen kananmuna omaan lasiin.
Laita vesi laakeaan kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää etikka.
Pyöritä hiljalleen kuplivaan veteen voimakas pyörre kauhan avulla.
Laita munat yksitellen veteen. Älä kypsennä kerrallaan kahta munaa enempää. Keitä 3 minuuttia, niin keltuainen jää löysäksi. Nosta munat hetkeksi valumaan talouspaperille. Siisti reunat ja tarjoa parsojen kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kanamunaa |
| 1 dl | väkiviinietikkaa |
| 2 l | vettä |
313
Energiaa kcal
1309
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
313
Energiaa kcal
1309
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl sitruunan kuoriraaste ja mehu, ¾ dl oliiviöljyä, sormisuolaa, mustapippuria myllystä, 1 dl väkiviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli