Kuori parsat halutessasi kevyesti. Katkaise kovat tyvet. Laita 3 parsaa nippuun ja kiepauta ympärille pancettasiivu. Tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa parsat jääkaappiin odottamaan.
Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu. Yhdistä mehu ja öljy.
Paista parsanippuja grillissä n. 5 minuuttia käännellen tai kunnes pekoni on rapeaa ja parsat lämpimiä. Voit myös paistaa parsat 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Valuta päälle öljyseosta ja ripottele sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa uppomunien kera.
Uppomunat
Riko jokainen kananmuna omaan lasiin.
Laita vesi laakeaan kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää etikka.
Pyöritä hiljalleen kuplivaan veteen voimakas pyörre kauhan avulla.
Laita munat yksitellen veteen. Älä kypsennä kerrallaan kahta munaa enempää. Keitä 3 minuuttia, niin keltuainen jää löysäksi. Nosta munat hetkeksi valumaan talouspaperille. Siisti reunat ja tarjoa parsojen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
313
1309
25,5 g
8,8 g
2,0 g
2,0 g
3,3 g
18,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 kpl sitruunan kuoriraaste ja mehu,
¾ dl oliiviöljyä,
sormisuolaa,
mustapippuria myllystä,
1 dl väkiviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli