Parsasta on moneksi, kokeile esimerkiksi pekonin ja uppomunan kanssa. Ihastut varmasti.
Parsasta on moneksi, kokeile esimerkiksi pekonin ja uppomunan kanssa. Ihastut varmasti.
Yhteistyössä

P.U.P eli pekonia, uppomunaa ja parsaa

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Parsasta on moneksi, kokeile esimerkiksi pekonin ja uppomunan kanssa. Ihastut varmasti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
24 kplvihreää parsaa
12 kplviipaletta pancettaa tai pekonia
1/2 kplsitruunan kuoriraaste ja mehu
¾ dl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Uppomunat

2 lvettä
1 dlväkiviinietikkaa
4 kplkanamunaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori parsat halutessasi kevyesti. Katkaise kovat tyvet. Laita 3 parsaa nippuun ja kiepauta ympärille pancettasiivu. Tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa parsat jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    24 kplvihreää parsaa
    12 kplviipaletta pancettaa tai pekonia
  2. 2

    Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu. Yhdistä mehu ja öljy.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunan kuoriraaste ja mehu
    ¾ dl oliiviöljyä
  3. 3

    Paista parsanippuja grillissä n. 5 minuuttia käännellen tai kunnes pekoni on rapeaa ja parsat lämpimiä. Voit myös paistaa parsat 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

    Valuta päälle öljyseosta ja ripottele sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa uppomunien kera.

  4. 4

    Uppomunat

    Riko jokainen kananmuna omaan lasiin.

    Laita vesi laakeaan kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää etikka.

    Pyöritä hiljalleen kuplivaan veteen voimakas pyörre kauhan avulla.

    Laita munat yksitellen veteen. Älä kypsennä kerrallaan kahta munaa enempää. Keitä 3 minuuttia, niin keltuainen jää löysäksi. Nosta munat hetkeksi valumaan talouspaperille. Siisti reunat ja tarjoa parsojen kanssa.

    MääräAinesosa
    4 kplkanamunaa
    1 dlväkiviinietikkaa
    2 lvettä

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl sitruunan kuoriraaste ja mehu, ¾ dl oliiviöljyä, sormisuolaa, mustapippuria myllystä, 1 dl väkiviinietikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä