Kotibistron helppo vappubrunssimenu

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 23.4.2020
|
Muokattu: 30.1.2025
Keväisen brunssin pääruoka, halloumi-pinaattimunakas, kypsyy uunissa sillä aikaa kun katat pöydän. Kata pöytään myös broccoliinilla ja turkkilaisesta jogurtista tehdyllä labneh-tuorejuustolla täytettyjä bruschettoja. Entä jälkiruoka? Ilman uunia valmistuvan valkosuklaa-passionjuustokakun voi tehdä etukäteen valmiiksi jääkaappiin.

Halloumi-pinaattiuunimunakas

Hitiksi noussut uunimunakas saa välimerellistä makua halloumista. Mehevä munakas on vaivatonta paistaa uunissa koko porukalle.

Halloumi-pinaattiuunimunakas
Halloumi-pinaattiuunimunakas

Halloumi-pinaattiuunimunakas

Broccolinibruschettat

Rapeat leipäviipaleet paahdetaan samalla pellillä varsiparsakaalien eli broccolinien kanssa. Libanonilainen labneh valmistuu helposti jogurttia valuttamalla. Pikaversio syntyy korvaamalla labneh maustamattomalla tuorejuustolla.

Labneh-bruschettat broccolinilla
Labneh-bruschettat broccolinilla

Labneh-bruschettat broccolinilla

Valkosuklaa-passionjuustokakku

Täyteläisen pehmeä juustokakku valmistuu ilman uunia ja liivatetta. Kermarahkatäyte saa makeutta valkosuklaasta ja kirpsakan aromikasta makua passionhedelmistä. Runsas kaurakeksipohja kruunaa kokonaisuuden.

Valkosuklaa-passionjuustokakku, passiohedelmää ja vadelmia
Valkosuklaa-passionjuustokakku, passiohedelmää ja vadelmia

Valkosuklaa-passionjuustokakku

Pinkki mansikka-sitruunajuoma

Brunssin kaunein alkumalja on hempeän vaaleanpunainen! Sekoita raikas juoma sitruunoiden mehusta, mansikoista, mintusta ja kivennäisvedestä.

Pinkki mansikka-sitruunajuoma
Pinkki mansikka-sitruunajuoma

Pinkki mansikka-sitruunajuoma

Lisää menuideoita ja herkkureseptejä vapuksi