Labneh-bruschettat broccolinilla
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Libanonilainen labneh-tuorejuusto valmistuu helposti jogurttia valuttamalla. Sipaise sitä uunissa tai grillissä paahdettujen leipäviipaleiden päälle ja viimeistele leivät paahdetuilla varsiparsakaaleilla.
| PAAHDETTU BROCCOLINI | |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| RAPEAT LEIPÄVIIPALEET | |
| 6 kpl | isoa viipaletta vaaleaa leipää |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| LABNEH-JOGURTTIJUUSTO | |
| 300 g | (1 prk) turkkilaista jogurttia |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Valmista labneh sekoittamalla jogurtti ja suola keskenään. Kaada harsolla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa vähintään yön yli.
- 2.
Puolita leipäviipaleet. Lado leivät pellin toiseen reunaan leivinpaperin päälle. Levitä öljy leipien pintaan sudilla.
- 3.
Huuhtele broccolinit ja leikkaa 2–3 osaan. Siirrä pellille leipien viereen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy, chilitahna, suola ja pippuri. Levitä seos sudilla broccolineihin.
- 4.
Paahda 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5–8 minuuttia. Ota leivät uunista, kun niissä on sopivasti väriä ja jatka varsiparsakaalien paahtamista tarvittaessa vielä muutama minuutti. Levitä ladneh jäähtyneille leiville ja asettele pinnalle broccolinit.
Labneh-bruschettat broccolinilla
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Libanonilainen labneh-tuorejuusto valmistuu helposti jogurttia valuttamalla. Sipaise sitä uunissa tai grillissä paahdettujen leipäviipaleiden päälle ja viimeistele leivät paahdetuilla varsiparsakaaleilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
PAAHDETTU BROCCOLINI | |
| 200 g | (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
RAPEAT LEIPÄVIIPALEET | |
| 6 kpl | isoa viipaletta vaaleaa leipää |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
LABNEH-JOGURTTIJUUSTO | |
| 300 g | (1 prk) turkkilaista jogurttia |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista labneh sekoittamalla jogurtti ja suola keskenään. Kaada harsolla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa vähintään yön yli.
Määrä Ainesosa 1/4 tl suolaa 300 g (1 prk) turkkilaista jogurttia - 2
Puolita leipäviipaleet. Lado leivät pellin toiseen reunaan leivinpaperin päälle. Levitä öljy leipien pintaan sudilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 6 kpl isoa viipaletta vaaleaa leipää - 3
Huuhtele broccolinit ja leikkaa 2–3 osaan. Siirrä pellille leipien viereen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy, chilitahna, suola ja pippuri. Levitä seos sudilla broccolineihin.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 200 g (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia 2 rkl oliiviöljyä 1 tl sambal oelek -chilitahnaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Paahda 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5–8 minuuttia. Ota leivät uunista, kun niissä on sopivasti väriä ja jatka varsiparsakaalien paahtamista tarvittaessa vielä muutama minuutti. Levitä ladneh jäähtyneille leiville ja asettele pinnalle broccolinit.
Vinkki: Pikaversio syntyy korvaamalla labneh maustamattomalla tuorejuustolla.
Ravintosisältö
98
Energiaa kcal
410
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,7 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
98
Energiaa kcal
410
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,7 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sambal oelek -chilitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























