Labneh-bruschettat broccolinilla | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Labneh-bruschettat broccolinilla

Labneh-bruschettat broccolinilla

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Rapeat leipäviipaleet paahdetaan samalla pellillä varsiparsakaalien eli broccolinien kanssa. Libanonilainen labneh-tuorejuusto valmistuu helposti jogurttia valuttamalla. Reseptin raaka-aineet paahtuvat helposti myös grillissä.

Ruokavaliot

Ainekset

paahdettu broccolini

200 g
(1 ps) broccolinia
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sambal oelek -chilitahnaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

rapeat leipäviipaleet

6 kpl
isoa viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl
oliiviöljyä

labneh-jogurttijuusto

300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista labneh sekoittamalla jogurtti ja suola keskenään. Kaada harsolla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa vähintään yön yli.

1/4 tl
suolaa
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
2

Puolita leipäviipaleet. Lado leivät pellin toiseen reunaan leivinpaperin päälle. Levitä öljy leipien pintaan sudilla.

2 rkl
oliiviöljyä
6 kpl
isoa viipaletta vaaleaa leipää
3

Huuhtele broccolinit ja leikkaa 2–3 osaan. Siirrä pellille leipien viereen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy, chilitahna, suola ja pippuri. Levitä seos sudilla broccolineihin.

1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 ps) broccolinia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sambal oelek -chilitahnaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Paahda 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5–8 minuuttia. Ota leivät uunista, kun niissä on sopivasti väriä ja jatka varsiparsakaalien paahtamista tarvittaessa vielä muutama minuutti. Levitä ladneh jäähtyneille leiville ja asettele pinnalle broccolinit.

Vinkki: Pikaversio syntyy korvaamalla labneh maustamattomalla tuorejuustolla.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

410

98

7,2 g

2,3 g

5,7 g

1,5 g

0,6 g

2,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli