Labneh-bruschettat broccolinilla | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Labneh-bruschettat broccolinilla

Labneh-bruschettat broccolinilla
Paloja
12
Valmistusaika
15 min
Uunin lämpötila
222°C
Ruokavalio
Rapeat leipäviipaleet paahdetaan samalla pellillä varsiparsakaalien eli broccolinien kanssa. Libanonilainen labneh-tuorejuusto valmistuu helposti jogurttia valuttamalla. Reseptin raaka-aineet paahtuvat helposti myös grillissä.
Jaa Somessa

Ainekset

PAAHDETTU BROCCOLINI

200 g
(1 ps) broccolinia
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sambal oelek -chilitahnaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

RAPEAT LEIPÄVIIPALEET

6 kpl
isoa viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl
oliiviöljyä

LABNEH-JOGURTTIJUUSTO

300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1/4 tl
suolaa

Vinkki: Pikaversio syntyy korvaamalla labneh maustamattomalla tuorejuustolla.

Näin teet

1

Valmista labneh sekoittamalla jogurtti ja suola keskenään. Kaada harsolla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa vähintään yön yli.

1/4 tl
suolaa
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
2

Puolita leipäviipaleet. Lado leivät pellin toiseen reunaan leivinpaperin päälle. Levitä öljy leipien pintaan sudilla.

2 rkl
oliiviöljyä
6 kpl
isoa viipaletta vaaleaa leipää
3

Huuhtele broccolinit ja leikkaa 2–3 osaan. Siirrä pellille leipien viereen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy, chilitahna, suola ja pippuri. Levitä seos sudilla broccolineihin.

1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 ps) broccolinia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sambal oelek -chilitahnaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Paahda 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5–8 minuuttia. Ota leivät uunista, kun niissä on sopivasti väriä ja jatka varsiparsakaalien paahtamista tarvittaessa vielä muutama minuutti. Levitä ladneh jäähtyneille leiville ja asettele pinnalle broccolinit.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2020
Muokattu: 16.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj410 4918
Energiaa kcal98 1175
Rasvaa7.2 g86.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.3 g28.0 g
Hiilihydraatteja5.7 g68.0 g
Sokereita1.5 g18.0 g
Kuituja0.6 g7.0 g
Proteiinia2.4 g29.0 g
Suolaa0.4 g4.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj410 4918
Energiaa kcal98 1175
Rasvaa7.2 g86.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.3 g28.0 g
Hiilihydraatteja5.7 g68.0 g
Sokereita1.5 g18.0 g
Kuituja0.6 g7.0 g
Proteiinia2.4 g29.0 g
Suolaa0.4 g4.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.