Labneh-bruschettat broccolinilla

arvosana5/5

(3)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Libanonilainen labneh-tuorejuusto valmistuu helposti jogurttia valuttamalla. Sipaise sitä uunissa tai grillissä paahdettujen leipäviipaleiden päälle ja viimeistele leivät paahdetuilla varsiparsakaaleilla.

Ainekset

MääräAinesosa

PAAHDETTU BROCCOLINI

200 g(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä
1 tlsambal oelek -chilitahnaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

RAPEAT LEIPÄVIIPALEET

6 kplisoa viipaletta vaaleaa leipää
2 rkloliiviöljyä

LABNEH-JOGURTTIJUUSTO

300 g(1 prk) turkkilaista jogurttia
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista labneh sekoittamalla jogurtti ja suola keskenään. Kaada harsolla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa vähintään yön yli.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsuolaa
    300 g(1 prk) turkkilaista jogurttia
  2. 2

    Puolita leipäviipaleet. Lado leivät pellin toiseen reunaan leivinpaperin päälle. Levitä öljy leipien pintaan sudilla.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    6 kplisoa viipaletta vaaleaa leipää
  3. 3

    Huuhtele broccolinit ja leikkaa 2–3 osaan. Siirrä pellille leipien viereen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy, chilitahna, suola ja pippuri. Levitä seos sudilla broccolineihin.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    200 g(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlsambal oelek -chilitahnaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Paahda 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5–8 minuuttia. Ota leivät uunista, kun niissä on sopivasti väriä ja jatka varsiparsakaalien paahtamista tarvittaessa vielä muutama minuutti. Levitä ladneh jäähtyneille leiville ja asettele pinnalle broccolinit.

Vinkki: Pikaversio syntyy korvaamalla labneh maustamattomalla tuorejuustolla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä