Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Labneh-bruschettat broccolinilla

Labneh-bruschettat broccolinilla

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Libanonilainen labneh-tuorejuusto valmistuu helposti jogurttia valuttamalla. Sipaise sitä uunissa tai grillissä paahdettujen leipäviipaleiden päälle ja viimeistele leivät paahdetuilla varsiparsakaaleilla.

Ainekset

PAAHDETTU BROCCOLINI

200 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sambal oelek -chilitahnaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

RAPEAT LEIPÄVIIPALEET

6 kpl
isoa viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl
oliiviöljyä

LABNEH-JOGURTTIJUUSTO

300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista labneh sekoittamalla jogurtti ja suola keskenään. Kaada harsolla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa vähintään yön yli.

1/4 tl
suolaa
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
2

Puolita leipäviipaleet. Lado leivät pellin toiseen reunaan leivinpaperin päälle. Levitä öljy leipien pintaan sudilla.

2 rkl
oliiviöljyä
6 kpl
isoa viipaletta vaaleaa leipää
3

Huuhtele broccolinit ja leikkaa 2–3 osaan. Siirrä pellille leipien viereen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy, chilitahna, suola ja pippuri. Levitä seos sudilla broccolineihin.

1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sambal oelek -chilitahnaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Paahda 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5–8 minuuttia. Ota leivät uunista, kun niissä on sopivasti väriä ja jatka varsiparsakaalien paahtamista tarvittaessa vielä muutama minuutti. Levitä ladneh jäähtyneille leiville ja asettele pinnalle broccolinit.

Vinkki: Pikaversio syntyy korvaamalla labneh maustamattomalla tuorejuustolla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2020
|
Muokattu: 19.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

98

410

7,2 g

2,3 g

5,7 g

1,5 g

0,6 g

2,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli