Sitruunainen ricotta-mantelikakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo perinteinen italialainen sitruunakakku muutamaa päivää etukäteen, sillä tämä ricottakakku vain paranee odotellessaan.
| 4 kpl | valkuaista |
| 4 kpl | keltuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | sitruunaa (luomu) |
| 100 g | voita |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 160 g | (2 ps, à 80 g) mantelijauhetta |
| 250 g | (1 rs) ricottajuustoa |
| 1 dl | mantelilastuja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| tomusokeria | |
- 1.
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi ½ dl sokeria valkuaisvaahtoon.
- 3.
Pese sitruunat ja raasta kuoret. Purista 2 rkl sitruunanmehua.
- 4.
Vaahdota pehmeä voi ja 1 ½ dl sokeria kulhossa. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita vehnäjauhot vaahtoon. Lisää sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri, mantelijauhe ja ricottajuusto. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.
- 5.
Kaada taikina vuokaan. Ripottele mantelit pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle.
Sitruunainen ricotta-mantelikakku
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Leivo perinteinen italialainen sitruunakakku muutamaa päivää etukäteen, sillä tämä ricottakakku vain paranee odotellessaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | valkuaista |
| 4 kpl | keltuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | sitruunaa (luomu) |
| 100 g | voita |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 160 g | (2 ps, à 80 g) mantelijauhetta |
| 250 g | (1 rs) ricottajuustoa |
| 1 dl | mantelilastuja |
Lisäksi | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi ½ dl sokeria valkuaisvaahtoon.
Määrä Ainesosa 4 kpl valkuaista 2 dl sokeria - 3
Pese sitruunat ja raasta kuoret. Purista 2 rkl sitruunanmehua.
Määrä Ainesosa 2 kpl sitruunaa (luomu) - 4
Vaahdota pehmeä voi ja 1 ½ dl sokeria kulhossa. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita vehnäjauhot vaahtoon. Lisää sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri, mantelijauhe ja ricottajuusto. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.
Määrä Ainesosa 100 g voita 4 kpl keltuaista 1 dl vehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria 160 g (2 ps, à 80 g) mantelijauhetta 250 g (1 rs) ricottajuustoa - 5
Kaada taikina vuokaan. Ripottele mantelit pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 dl mantelilastuja tomusokeria
Ravintosisältö
344
Energiaa kcal
1440
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,8 g
Hiilihydraatteja
16,9 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
344
Energiaa kcal
1440
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,8 g
Hiilihydraatteja
16,9 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























