Sitruunainen ricotta-mantelikakku

arvosana4/5

(29)arviota
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Leivo perinteinen italialainen sitruunakakku muutamaa päivää etukäteen, sillä tämä ricottakakku vain paranee odotellessaan.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplvalkuaista
4 kplkeltuaista
2 dlsokeria
2 kplsitruunaa (luomu)
100 gvoita
1 dlvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria
160 g(2 ps, à 80 g) mantelijauhetta
250 g(1 rs) ricottajuustoa
1 dlmantelilastuja

Lisäksi

tomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

  2. 2

    Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi ½ dl sokeria valkuaisvaahtoon.

    MääräAinesosa
    4 kplvalkuaista
    2 dlsokeria
  3. 3

    Pese sitruunat ja raasta kuoret. Purista 2 rkl sitruunanmehua.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa (luomu)
  4. 4

    Vaahdota pehmeä voi ja 1 ½ dl sokeria kulhossa. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita vehnäjauhot vaahtoon. Lisää sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri, mantelijauhe ja ricottajuusto. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    4 kplkeltuaista
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlvaniljasokeria
    160 g(2 ps, à 80 g) mantelijauhetta
    250 g(1 rs) ricottajuustoa
  5. 5

    Kaada taikina vuokaan. Ripottele mantelit pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 dlmantelilastuja
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä