Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi ½ dl sokeria valkuaisvaahtoon.
Pese sitruunat ja raasta kuoret. Purista 2 rkl sitruunanmehua.
Vaahdota pehmeä voi ja 1 ½ dl sokeria kulhossa. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita vehnäjauhot vaahtoon. Lisää sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri, mantelijauhe ja ricottajuusto. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.
Kaada taikina vuokaan. Ripottele mantelit pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
344
1440
23,8 g
8,3 g
20,8 g
16,9 g
2,8 g
10,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli