Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunainen ricotta-mantelikakku

Sitruunainen ricotta-mantelikakku

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Leivo perinteinen italialainen sitruunakakku muutamaa päivää etukäteen, sillä tämä kakku vain paranee odotellessaan.

Ainekset

4 kpl
valkuaista
4 kpl
keltuaista
2 dl
sokeria
2 kpl
sitruunaa (luomu)
100 g
voita
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
160 g
(2 ps à 80 g) mantelijauhetta
250 g
(1 rs) ricottajuustoa
1 dl
mantelilastuja

Lisäksi

tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi ½ dl sokeria valkuaisvaahtoon.

4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria
3

Pese sitruunat ja raasta kuoret. Purista 2 rkl sitruunanmehua.

2 kpl
sitruunaa (luomu)
4

Vaahdota pehmeä voi ja 1 ½ dl sokeria kulhossa. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita vehnäjauhot vaahtoon. Lisää sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri, mantelijauhe ja ricottajuusto. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.

100 g
voita
4 kpl
keltuaista
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
160 g
(2 ps à 80 g) mantelijauhetta
250 g
(1 rs) ricottajuustoa
5

Kaada taikina vuokaan. Ripottele mantelit pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

1 dl
mantelilastuja
tomusokeria
Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
Muokattu: 11.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

344

1440

23,8 g

8,3 g

20,8 g

16,9 g

2,8 g

10,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli