Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori hienoksi. Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia. Kumoa vähän jäähtyneenä. Kuorruta mieluiten vasta seuraavana päivänä. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja lusikoi se kakun päälle. Halutessasi koristele heti pähkinärouheella.
Katso kaikki reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
687
164
7,3 g
1,9 g
22,8 g
15,7 g
0,1 g
1,8 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan kuori,
Margariinia,
Gluteenittomia korppujauhoja,
1,5 rkl Kahvijuomaa,
Hasselpähkinärouhetta koristeluun halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli