Sitruunakakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä ja ihanasti sitruunainen kuivakakku on kahvipöydän suursuosikki ja todella helppo tehdä. Klassinen sitruunakakku säilyy hyvänä jääkaapissa jopa viikon, joten voit leipoa kakun jo hyvissä ajoin etukäteen.
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Koristelu | |
|---|---|
| 1/2 dl | tomusokeria |
| Vuoan voiteluun | |
| 2 tl | margariinia |
| 1 rkl | korppujauhoja |
- 1.
Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
- 2.
Pese sitruuna, raasta 1 tl kuoren keltaista osaa ja purista 1 ½ rkl sitruunamehua. Vaahdota margariini ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sitruunankuori keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Kääntele taikina sekaisin ja mausta se sitruunanmehulla. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
- 3.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- 4.
Kumoa kakku ja koristele tomusokerilla.
Mehevä ja ihanasti sitruunainen kuivakakku on kahvipöydän suursuosikki ja todella helppo tehdä. Klassinen sitruunakakku säilyy hyvänä jääkaapissa jopa viikon, joten voit leipoa kakun jo hyvissä ajoin etukäteen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Koristelu | |
| 1/2 dl | tomusokeria |
Vuoan voiteluun | |
| 2 tl | margariinia |
| 1 rkl | korppujauhoja |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
Määrä Ainesosa 2 tl margariinia 1 rkl korppujauhoja - 2
Pese sitruuna, raasta 1 tl kuoren keltaista osaa ja purista 1 ½ rkl sitruunamehua. Vaahdota margariini ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sitruunankuori keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Kääntele taikina sekaisin ja mausta se sitruunanmehulla. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 200 g margariinia 2 dl sokeria 3 kpl kananmunaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta - 3
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- 4
Kumoa kakku ja koristele tomusokerilla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl tomusokeria
Ravintosisältö
144
Energiaa kcal
603
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,4 g
Hiilihydraatteja
10,2 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
144
Energiaa kcal
603
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,4 g
Hiilihydraatteja
10,2 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl sitruuna, 1 rkl korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























