Sitruunakakku

arvosana4/5

(5)arviota
20 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mehevä ja ihanasti sitruunainen kuivakakku on kahvipöydän suursuosikki ja todella helppo tehdä. Klassinen sitruunakakku säilyy hyvänä jääkaapissa jopa viikon, joten voit leipoa kakun jo hyvissä ajoin etukäteen.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplsitruuna
200 gmargariinia
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta

Koristelu

1/2 dltomusokeria

Vuoan voiteluun

2 tlmargariinia
1 rklkorppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.

    MääräAinesosa
    2 tlmargariinia
    1 rklkorppujauhoja
  2. 2

    Pese sitruuna, raasta 1 tl kuoren keltaista osaa ja purista 1 ½ rkl sitruunamehua. Vaahdota margariini ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sitruunankuori keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Kääntele taikina sekaisin ja mausta se sitruunanmehulla. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    200 gmargariinia
    2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    3 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

  4. 4

    Kumoa kakku ja koristele tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    1/2 dltomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl sitruuna, 1 rkl korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä