Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunakakku

Sitruunakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Mehevä ja ihanasti sitruunainen kuivakakku on kahvipöydän suursuosikki ja todella helppo tehdä. Klassinen sitruunakakku säilyy hyvänä jääkaapissa jopa viikon, joten voit leipoa kakun jo hyvissä ajoin etukäteen.

Ainekset

1 kpl
sitruuna
200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

Koristelu

1/2 dl
Tomusokeria

Vuoan voiteluun

2 tl
Margariinia
1 rkl
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.

2 tl
Margariinia
1 rkl
korppujauhoja
2

Pese sitruuna, raasta 1 tl kuoren keltaista osaa ja purista 1 ½ rkl sitruunamehua. Vaahdota margariini ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sitruunankuori keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Kääntele taikina sekaisin ja mausta se sitruunanmehulla. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.

1 kpl
sitruuna
200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
3

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

4

Kumoa kakku ja koristele tomusokerilla.

1/2 dl
Tomusokeria

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 14.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

144

603

7,2 g

1,9 g

17,4 g

10,2 g

0,3 g

2,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl sitruuna,

1 rkl korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli