Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
Pese sitruuna, raasta 1 tl kuoren keltaista osaa ja purista 1 ½ rkl sitruunamehua. Vaahdota margariini ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sitruunankuori keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Kääntele taikina sekaisin ja mausta se sitruunanmehulla. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
Kumoa kakku ja koristele tomusokerilla.
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
144
603
7,2 g
1,9 g
17,4 g
10,2 g
0,3 g
2,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl sitruuna,
1 rkl korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli