Vaaleat mokkapalat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nämä mokkapalat maistuvat nimensä mukaisesti kahvilta. Kuorruta mehevä kakkupohja vaalealla tomusokerikuorrutteella, joka maustetaan pikakahvijauheella maitokahvin makuiseksi. Jos koristelet vaaleat mokkapalat pienillä pääsiäismunilla, saat juhlapöytään ihanat pääsiäismokkapalat.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 3/4 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | pikakahvijauhetta |
| 1 1/2 dl | kermaa tai maitoa |
| Kuorrute | |
| 100 g | voita |
| 8 dl | tomusokeria |
| 1/2 dl | kermaa |
| 2 rkl | vettä |
| 2 tl | pikakahvijauhetta |
| Koristelu | |
| pääsiäismunia ja koristerakeita | |
- 1.
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään, siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Sekoita rasva ja kerma tai maito taikinaan.
- 2.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3.
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes voi sulaa. Älä keitä kuorrutetta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. (Jos haluat kuorrutuksen maistuvan voimakkaammin kahvilta, voit lisätä hieman kahvijauheen määrää. Kuorrutus muuttuu samalla hieman tummemmaksi.) Kaada kuorrutus jäähtyneelle kakkulevylle.
- 4.
Koristele mokkapalat makeisilla. Leikkaa ruuduiksi, kun kuorrutus on kovettunut.
Vaaleat mokkapalat
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Nämä mokkapalat maistuvat nimensä mukaisesti kahvilta. Kuorruta mehevä kakkupohja vaalealla tomusokerikuorrutteella, joka maustetaan pikakahvijauheella maitokahvin makuiseksi. Jos koristelet vaaleat mokkapalat pienillä pääsiäismunilla, saat juhlapöytään ihanat pääsiäismokkapalat.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | voita tai margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 3/4 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | pikakahvijauhetta |
| 1 1/2 dl | kermaa tai maitoa |
Kuorrute | |
| 100 g | voita |
| 8 dl | tomusokeria |
| 1/2 dl | kermaa |
| 2 rkl | vettä |
| 2 tl | pikakahvijauhetta |
Koristelu | |
| pääsiäismunia ja koristerakeita | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään, siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Sekoita rasva ja kerma tai maito taikinaan.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 3 kpl kananmunaa 2 3/4 dl sokeria 5 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1 tl pikakahvijauhetta 1 1/2 dl kermaa tai maitoa - 2
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes voi sulaa. Älä keitä kuorrutetta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. (Jos haluat kuorrutuksen maistuvan voimakkaammin kahvilta, voit lisätä hieman kahvijauheen määrää. Kuorrutus muuttuu samalla hieman tummemmaksi.) Kaada kuorrutus jäähtyneelle kakkulevylle.
Määrä Ainesosa 100 g voita 8 dl tomusokeria 1/2 dl kermaa 2 rkl vettä 2 tl pikakahvijauhetta - 4
Koristele mokkapalat makeisilla. Leikkaa ruuduiksi, kun kuorrutus on kovettunut.
Määrä Ainesosa pääsiäismunia ja koristerakeita
Ravintosisältö
390
Energiaa kcal
1632
Energiaa kj
15,7 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,4 g
Hiilihydraatteja
46,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
390
Energiaa kcal
1632
Energiaa kj
15,7 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,4 g
Hiilihydraatteja
46,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl vaniljasokeria, 1 tl pikakahvijauhetta, 2 tl pikakahvijauhetta, pääsiäismunia ja koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























