Sokerikakkupohja

Arvostele resepti
15 Palaa

60 min (josta 20 min aktiivista)

Onnistuneen kakkupohjan salaisuus ovat huoneenlämpöiset raaka-aineet, huolellinen vatkaus ja jauhojen lisääminen muna-sokerivaahtoon hellästi nostellen.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

2 tlmargariinia (maidotonta)
1/2 dlkorppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (ø 24 cm). Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti nostelleen esimerkiksi nuolijalla. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1/2 dlperunajauhoja
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    2 tlmargariinia (maidotonta)
    1/2 dlkorppujauhoja
  2. 2

    Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä painamalla cocktailtikku sen keskelle. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Leikkaa pohja vasta täysin jäähtyneenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.4.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä