Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (ø 24 cm). Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti nostelleen esimerkiksi nuolijalla. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä painamalla cocktailtikku sen keskelle. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Leikkaa pohja vasta täysin jäähtyneenä.
Vinkki! Katso videolta ohje sokerikakkupohjan leikkaamiseen ja täyttämiseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
549
4,4 g
1,1 g
16,2 g
8,7 g
0,3 g
6,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli