Pääsiäiskakku

arvosana4/5

(14)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Paista pääsiäisen täytekakun pohjaksi tumma ja täyteläinen suklaakakkupohja, mutta kuorruta kakku tumman suklaan sijasta valkosuklaalla. Mausta ihana valkosuklaa-tuorejuustovaahto raikkaalla lemon curdilla. Koristele kahden suklaan pääsiäiskakku suklaamunilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Kakkupohja

5 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
2 dltummaa kaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
3 kplkananmunaa
2 dlmaitoa
1 dlrypsiöljyä
2 dlvettä

Täyte ja kuorrute

250 gvalkosuklaata (leivontaan)
200 g(1 rs) tuorejuustoa
1/2 dllemon curd -sitruunatahnaa
4 dl(2 prk) kuohukermaa

Kostutus

1 dlmaitoa

Koristelu

pieniä pääsiäismunia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita muna-maitoseos kuivien ainesten joukkoon nuolijalla. Lisää lopuksi kuuma vesi koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    5 dlvehnäjauhoja
    3 dlsokeria
    2 dltummaa kaakaojauhetta
    2 tlleivinjauhetta
    1/4 tlsuolaa
    3 kplkananmunaa
    2 dlmaitoa
    1 dlrypsiöljyä
    2 dlvettä
  2. 2

    Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kakku on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa taikina ei tartu tikkuun. Jäähdytä kakkupohja vuoassa.

  3. 3

    Irrota kakku vuoasta jäähtyneenä ja leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi.

  4. 4

    Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita tuorejuusto ja sitruunatahna suklaan joukkoon, vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto tuorejuusto-suklaaseokseen.

    MääräAinesosa
    250 gvalkosuklaata (leivontaan)
    200 g(1 rs) tuorejuustoa
    1/2 dllemon curd -sitruunatahnaa
    4 dl(2 prk) kuohukermaa
  5. 5

    Kokoa kakku irtopohjavuokaan ylösalaisin. Laita kakkupohjan kansi vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta se maidolla ja levitä sille noin 1/4 täytteestä. Aseta kakun keskimmäinen kerros täytteen päälle, kostuta ja lisää 1/3 jäljellä olevasta täytteestä. Säästä loppu täyte kuorruttamiseen. Laita päällimmäinen kakkukerros paikalleen, kostuta kakun pinta ja laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi. Säilytä myös loppu täyte jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
  6. 6

    Irrota kakku vuoasta. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Koristele pääsiäismunilla.

    MääräAinesosa
    pieniä pääsiäismunia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pieniä pääsiäismunia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
12.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä