Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita muna-maitoseos kuivien ainesten joukkoon nuolijalla. Lisää lopuksi kuuma vesi koko ajan sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kakku on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa taikina ei tartu tikkuun. Jäähdytä kakkupohja vuoassa.
Irrota kakku vuoasta jäähtyneenä ja leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita tuorejuusto ja sitruunatahna suklaan joukkoon, vispaa vatkaimella tasaiseksi. Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto tuorejuusto-suklaaseokseen.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan ylösalaisin. Laita kakkupohjan kansi vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta se maidolla ja levitä sille noin 1/4 täytteestä. Aseta kakun keskimmäinen kerros täytteen päälle, kostuta ja lisää 1/3 jäljellä olevasta täytteestä. Säästä loppu täyte kuorruttamiseen. Laita päällimmäinen kakkukerros paikalleen, kostuta kakun pinta ja laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi. Säilytä myös loppu täyte jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Koristele pääsiäismunilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
590
2469
34,3 g
15,3 g
57,8 g
36,2 g
3,2 g
11,1 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
pieniä pääsiäismunia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli