Pääsiäiskakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paista pääsiäisen täytekakun pohjaksi tumma ja täyteläinen suklaakakkupohja, mutta kuorruta kakku tumman suklaan sijasta valkosuklaalla. Mausta ihana valkosuklaa-tuorejuustovaahto raikkaalla lemon curdilla. Koristele kahden suklaan pääsiäiskakku suklaamunilla.
| Kakkupohja | |
|---|---|
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | sokeria |
| 2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maitoa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 dl | vettä |
| Täyte ja kuorrute | |
| 250 g | valkosuklaata (leivontaan) |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 1/2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| Kostutus | |
| 1 dl | maitoa |
| Koristelu | |
| pieniä pääsiäismunia | |
- 1.
Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita muna-maitoseos kuivien ainesten joukkoon nuolijalla. Lisää lopuksi kuuma vesi koko ajan sekoittaen.
- 2.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kakku on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa taikina ei tartu tikkuun. Jäähdytä kakkupohja vuoassa.
- 3.
Irrota kakku vuoasta jäähtyneenä ja leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi.
- 4.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita tuorejuusto ja sitruunatahna suklaan joukkoon, vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto tuorejuusto-suklaaseokseen.
- 5.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan ylösalaisin. Laita kakkupohjan kansi vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta se maidolla ja levitä sille noin 1/4 täytteestä. Aseta kakun keskimmäinen kerros täytteen päälle, kostuta ja lisää 1/3 jäljellä olevasta täytteestä. Säästä loppu täyte kuorruttamiseen. Laita päällimmäinen kakkukerros paikalleen, kostuta kakun pinta ja laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi. Säilytä myös loppu täyte jääkaapissa.
- 6.
Irrota kakku vuoasta. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Koristele pääsiäismunilla.
Paista pääsiäisen täytekakun pohjaksi tumma ja täyteläinen suklaakakkupohja, mutta kuorruta kakku tumman suklaan sijasta valkosuklaalla. Mausta ihana valkosuklaa-tuorejuustovaahto raikkaalla lemon curdilla. Koristele kahden suklaan pääsiäiskakku suklaamunilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja | |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | sokeria |
| 2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maitoa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 dl | vettä |
Täyte ja kuorrute | |
| 250 g | valkosuklaata (leivontaan) |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 1/2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
Kostutus | |
| 1 dl | maitoa |
Koristelu | |
| pieniä pääsiäismunia | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita muna-maitoseos kuivien ainesten joukkoon nuolijalla. Lisää lopuksi kuuma vesi koko ajan sekoittaen.
Määrä Ainesosa 5 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 dl tummaa kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa 3 kpl kananmunaa 2 dl maitoa 1 dl rypsiöljyä 2 dl vettä - 2
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kakku on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa taikina ei tartu tikkuun. Jäähdytä kakkupohja vuoassa.
- 3
Irrota kakku vuoasta jäähtyneenä ja leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi.
- 4
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita tuorejuusto ja sitruunatahna suklaan joukkoon, vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto tuorejuusto-suklaaseokseen.
Määrä Ainesosa 250 g valkosuklaata (leivontaan) 200 g (1 rs) tuorejuustoa 1/2 dl lemon curd -sitruunatahnaa 4 dl (2 prk) kuohukermaa - 5
Kokoa kakku irtopohjavuokaan ylösalaisin. Laita kakkupohjan kansi vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta se maidolla ja levitä sille noin 1/4 täytteestä. Aseta kakun keskimmäinen kerros täytteen päälle, kostuta ja lisää 1/3 jäljellä olevasta täytteestä. Säästä loppu täyte kuorruttamiseen. Laita päällimmäinen kakkukerros paikalleen, kostuta kakun pinta ja laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi. Säilytä myös loppu täyte jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa - 6
Irrota kakku vuoasta. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Koristele pääsiäismunilla.
Määrä Ainesosa pieniä pääsiäismunia
Ravintosisältö
590
Energiaa kcal
2469
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
36,2 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
11,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
590
Energiaa kcal
2469
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
36,2 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
11,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pieniä pääsiäismunia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























