Persikkapavlova

arvosana5/5

(1)arvio
12 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Pavlovan pinnalta rapea ja sisältä venyvän vaahtokarkkimainen marenki vie kielen mennessään. Päällystä marenkikakku kevyesti paistetuilla persikoilla ja viimeistele tummilla suklaaraidoilla.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunan valkuaista
1 tletikkaa
2 dlsokeria
1 tlrypsiöljyä

Täyte

6 kplpersikkaa
1 rklmargariinia tai voita
2 rklsokeria
2 dlvispikermaa
250 g(1 prk) maitorahkaa

Koristelu

50 gsuklaata

Valmistus (Uuni 100°C)

  1. 1

    Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja, kun vaahto alkaa muodostua, lisää etikka. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Jatka, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunan valkuaista
    1 tletikkaa
    2 dlsokeria
  2. 2

    Laita leivinpaperi pellille ja öljyä se kevyesti. Levitä valkuaisvaahto paperille noin 5 cm korkeaksi kakuksi. Paista marenkia 100-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä sitten lämpö pois ja aseta puulasta uuniluukun väliin niin, että luukku jää raolleen. Anna marenkipohjan jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
  3. 3

    Huuhtele persikat. Lohko hedelmät ja poista samalla kivet. Kuumenna rasva pannulla ja paista persikkalohkoja 5 minuuttia. Mausta teelusikallisella sokeria, anna sokerin sulaa ja kääntele persikoita hetki. Siirrä persikat lautaselle jäähtymään.

    MääräAinesosa
    6 kplpersikkaa
    1 rklmargariinia tai voita
    2 rklsokeria
  4. 4

    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja 1 rkl sokeria. Vatkaa vielä hetki.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    2 rklsokeria
  5. 5

    Levitä rahkavaahto jäähtyneelle marenkipohjalle. Laita vaahdon päälle jäähtyneet persikkalohkot.

  6. 6

    Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata se mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen ja valuta esimerkiksi lusikankärjellä raidoiksi pavlovan päälle.

    MääräAinesosa
    50 gsuklaata

Vinkki: Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoamista, niin marenkipohja pysyy rapeana.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
13.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä