Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persikkapavlola

Persikkapavlova

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Pavlovan pinnalta rapea ja sisältä venyvän vaahtokarkkimainen marenki vie kielen mennessään. Päällystä marenkikakku kevyesti paistetuilla persikoilla ja viimeistele tummilla suklaaraidoilla.

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
kananmunan valkuaista
1 tl
etikkaa
2 dl
sokeria
1 tl
rypsiöljyä

Täyte

6 kpl
persikkaa
1 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
sokeria
2 dl
vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa

Koristelu

50 g
suklaata

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja, kun vaahto alkaa muodostua, lisää etikka. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Jatka, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

4 kpl
kananmunan valkuaista
1 tl
etikkaa
2 dl
sokeria
2

Laita leivinpaperi pellille ja öljyä se kevyesti. Levitä valkuaisvaahto paperille noin 5 cm korkeaksi kakuksi. Paista marenkia 100-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä sitten lämpö pois ja aseta puulasta uuniluukun väliin niin, että luukku jää raolleen. Anna marenkipohjan jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi.

1 tl
rypsiöljyä
3

Huuhtele persikat. Lohko hedelmät ja poista samalla kivet. Kuumenna rasva pannulla ja paista persikkalohkoja 5 minuuttia. Mausta teelusikallisella sokeria, anna sokerin sulaa ja kääntele persikoita hetki. Siirrä persikat lautaselle jäähtymään.

6 kpl
persikkaa
1 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
sokeria
4

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja 1 rkl sokeria. Vatkaa vielä hetki.

2 dl
vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
2 rkl
sokeria
5

Levitä rahkavaahto jäähtyneelle marenkipohjalle. Laita vaahdon päälle jäähtyneet persikkalohkot.

6

Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata se mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen ja valuta esimerkiksi lusikankärjellä raidoiksi pavlovan päälle.

50 g
suklaata

Vinkki: Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoamista, niin marenkipohja pysyy rapeana.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 13.6.2019
Muokattu: 22.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

187

781

7,3 g

4,3 g

24,6 g

24,4 g

1,4 g

4,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli