Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja, kun vaahto alkaa muodostua, lisää etikka. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Jatka, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
Laita leivinpaperi pellille ja öljyä se kevyesti. Levitä valkuaisvaahto paperille noin 5 cm korkeaksi kakuksi. Paista marenkia 100-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä sitten lämpö pois ja aseta puulasta uuniluukun väliin niin, että luukku jää raolleen. Anna marenkipohjan jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi.
Huuhtele persikat. Lohko hedelmät ja poista samalla kivet. Kuumenna rasva pannulla ja paista persikkalohkoja 5 minuuttia. Mausta teelusikallisella sokeria, anna sokerin sulaa ja kääntele persikoita hetki. Siirrä persikat lautaselle jäähtymään.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja 1 rkl sokeria. Vatkaa vielä hetki.
Levitä rahkavaahto jäähtyneelle marenkipohjalle. Laita vaahdon päälle jäähtyneet persikkalohkot.
Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata se mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen ja valuta esimerkiksi lusikankärjellä raidoiksi pavlovan päälle.
Vinkki: Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoamista, niin marenkipohja pysyy rapeana.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
187
781
7,3 g
4,3 g
24,6 g
24,4 g
1,4 g
4,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli