Persikkapavlova
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pavlovan pinnalta rapea ja sisältä venyvän vaahtokarkkimainen marenki vie kielen mennessään. Päällystä marenkikakku kevyesti paistetuilla persikoilla ja viimeistele tummilla suklaaraidoilla.
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 tl | etikkaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 6 kpl | persikkaa |
| 1 rkl | margariinia tai voita |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| Koristelu | |
| 50 g | suklaata |
- 1.
Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja, kun vaahto alkaa muodostua, lisää etikka. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Jatka, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
- 2.
Laita leivinpaperi pellille ja öljyä se kevyesti. Levitä valkuaisvaahto paperille noin 5 cm korkeaksi kakuksi. Paista marenkia 100-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä sitten lämpö pois ja aseta puulasta uuniluukun väliin niin, että luukku jää raolleen. Anna marenkipohjan jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi.
- 3.
Huuhtele persikat. Lohko hedelmät ja poista samalla kivet. Kuumenna rasva pannulla ja paista persikkalohkoja 5 minuuttia. Mausta teelusikallisella sokeria, anna sokerin sulaa ja kääntele persikoita hetki. Siirrä persikat lautaselle jäähtymään.
- 4.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja 1 rkl sokeria. Vatkaa vielä hetki.
- 5.
Levitä rahkavaahto jäähtyneelle marenkipohjalle. Laita vaahdon päälle jäähtyneet persikkalohkot.
- 6.
Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata se mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen ja valuta esimerkiksi lusikankärjellä raidoiksi pavlovan päälle.
Persikkapavlova
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Pavlovan pinnalta rapea ja sisältä venyvän vaahtokarkkimainen marenki vie kielen mennessään. Päällystä marenkikakku kevyesti paistetuilla persikoilla ja viimeistele tummilla suklaaraidoilla.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 tl | etikkaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | rypsiöljyä |
Täyte | |
| 6 kpl | persikkaa |
| 1 rkl | margariinia tai voita |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
Koristelu | |
| 50 g | suklaata |
Valmistus (Uuni 100°C)
- 1
Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja, kun vaahto alkaa muodostua, lisää etikka. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Jatka, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunan valkuaista 1 tl etikkaa 2 dl sokeria - 2
Laita leivinpaperi pellille ja öljyä se kevyesti. Levitä valkuaisvaahto paperille noin 5 cm korkeaksi kakuksi. Paista marenkia 100-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä sitten lämpö pois ja aseta puulasta uuniluukun väliin niin, että luukku jää raolleen. Anna marenkipohjan jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä - 3
Huuhtele persikat. Lohko hedelmät ja poista samalla kivet. Kuumenna rasva pannulla ja paista persikkalohkoja 5 minuuttia. Mausta teelusikallisella sokeria, anna sokerin sulaa ja kääntele persikoita hetki. Siirrä persikat lautaselle jäähtymään.
Määrä Ainesosa 6 kpl persikkaa 1 rkl margariinia tai voita 2 rkl sokeria - 4
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja 1 rkl sokeria. Vatkaa vielä hetki.
Määrä Ainesosa 2 dl vispikermaa 250 g (1 prk) maitorahkaa 2 rkl sokeria - 5
Levitä rahkavaahto jäähtyneelle marenkipohjalle. Laita vaahdon päälle jäähtyneet persikkalohkot.
- 6
Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata se mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen ja valuta esimerkiksi lusikankärjellä raidoiksi pavlovan päälle.
Määrä Ainesosa 50 g suklaata
Vinkki: Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoamista, niin marenkipohja pysyy rapeana.
Ravintosisältö
187
Energiaa kcal
781
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,6 g
Hiilihydraatteja
24,4 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
187
Energiaa kcal
781
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,6 g
Hiilihydraatteja
24,4 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























