Persikkapavlova | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persikkapavlova

Persikkapavlova

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Pavlovan pinnalta rapea ja sisältä venyvän vaahtokarkkimainen marenki vie kielen mennessään. Päällystä marenkikakku litteillä paraguayo-persikoilla ja viimeistele kinuskikastikkeella ja suklaalla.

Ainekset

4 kpl
kananmunanvalkuaista
1 tl
etikkaa
2 dl
sokeria
1 tl
rypsiöljyä

täyte

8 - 10 kpl
paraguayo-persikkaa
1 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
sokeria
2 dl
vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa

koristeeksi

50 g
suklaata
1 dl
(0,5 prk) kinuskikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 100 asteeseen. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella. Lisää etikka, kun vaahto alkaa muodostua. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi sokeri joukkoon muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Jatka, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

4 kpl
kananmunanvalkuaista
1 tl
etikkaa
2 dl
sokeria
2

Laita leivinpaperi pellille ja öljyä se kevyesti. Levitä valkuaisvaahto paperille noin 25 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista tunti uunissa. Käännä sitten lämpö pois ja aseta puulasta uuniluukun väliin niin, että luukku jää raolleen. Anna marenkipohjan jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi.

1 tl
rypsiöljyä
3

Huuhtele persikat. Poista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista kolmasosa persikoista ahkerasti käännellen. Lisää lopuksi 1 tl sokeria. Anna sokerin sulaa ja kääntele persikoita hetki. Siirrä sivuun jäähtymään. Huuhtele pannu ja ruskista loput persikat samoin kahdessa erässä.

8 - 10 kpl
paraguayo-persikkaa
1 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
sokeria
4

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja 1 rkl sokeria. Vatkaa vielä hetki. Paloittele suklaa. Sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen.

2 dl
vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
2 rkl
sokeria
50 g
suklaata
5

Levitä rahkavaahto jäähtyneelle marenkipohjalle. Laita vaahdon päälle jäähtyneet persikkalohkot. Valuta suklaata ja kinuskikastiketta päälle raidoiksi. Tarjoa heti.

1 dl
(0,5 prk) kinuskikastiketta

Vinkki: Pavlova vettyy säilytyksessä, joten täytä se vasta juuri ennen tarjoamista. Valitse pavlovaan vielä hiukan kovia hedelmiä, sillä ne on helppo leikata paloiksi.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 13.6.2019
Muokattu: 13.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

858

205

7,3 g

4,3 g

27,8 g

27,7 g

2,3 g

5,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl (0,5 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli