Hedelmäinen rahkatorttu
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo ja raikas rahkatorttu koristellaan sesongin hedelmillä. Perinteinen persikka-rahkapiirakka saa uuden muodon, kun persikat piilotetaan kauniin tasaisen rahkakerroksen alle.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) karamellisoituja keksejä (biscoff) |
| 125 g | voita |
| Täyte | |
| 410 g | (1 tlk) persikoita viipaleina sokeriliemessä |
| 3 kpl | (à 200 g) mango-passiorahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Koristeluun | |
| mangoa | |
| passiohedelmää | |
| vadelmia | |
| mintunlehtiä | |
- 1.
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- 2.
Valuta persikkaviipaleet. Leikkaa kukin viipale kahdeksi ohueksi viipaleeksi. Asettele ne keksipohjalle. Sekoita rahka ja munat keskenään. Kaada seos persikoiden päälle.
- 3.
Paista torttua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään.
- 4.
Siirrä jäähtynyt torttu jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 5.
Koristele torttu sesongin hedelmillä, marjoilla ja mintunlehdillä.
Helppo ja raikas rahkatorttu koristellaan sesongin hedelmillä. Perinteinen persikka-rahkapiirakka saa uuden muodon, kun persikat piilotetaan kauniin tasaisen rahkakerroksen alle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | (1 pkt) karamellisoituja keksejä (biscoff) |
| 125 g | voita |
Täyte | |
| 410 g | (1 tlk) persikoita viipaleina sokeriliemessä |
| 3 kpl | (à 200 g) mango-passiorahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
Koristeluun | |
| mangoa | |
| passiohedelmää | |
| vadelmia | |
| mintunlehtiä | |
Valmistus
- 1
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) karamellisoituja keksejä (biscoff) 125 g voita - 2
Valuta persikkaviipaleet. Leikkaa kukin viipale kahdeksi ohueksi viipaleeksi. Asettele ne keksipohjalle. Sekoita rahka ja munat keskenään. Kaada seos persikoiden päälle.
Määrä Ainesosa 410 g (1 tlk) persikoita viipaleina sokeriliemessä 3 kpl (à 200 g) mango-passiorahkaa 2 kpl kananmunaa - 3
Paista torttua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään.
- 4
Siirrä jäähtynyt torttu jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 5
Koristele torttu sesongin hedelmillä, marjoilla ja mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa mangoa passiohedelmää vadelmia mintunlehtiä
Ravintosisältö
398
Energiaa kcal
1664
Energiaa kj
23,1 g
Rasvaa
13,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
26,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
398
Energiaa kcal
1664
Energiaa kj
23,1 g
Rasvaa
13,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
26,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mangoa, passiohedelmää, vadelmia, mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























