Hedelmäinen rahkatorttu

arvosana4/5

(11)arviota
10 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Helppo ja raikas rahkatorttu koristellaan sesongin hedelmillä. Perinteinen persikka-rahkapiirakka saa uuden muodon, kun persikat piilotetaan kauniin tasaisen rahkakerroksen alle.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 g(1 pkt) karamellisoituja keksejä (biscoff)
125 gvoita

Täyte

410 g(1 tlk) persikoita viipaleina sokeriliemessä
3 kpl(à 200 g) mango-passiorahkaa
2 kplkananmunaa

Koristeluun

mangoa
passiohedelmää
vadelmia
mintunlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) karamellisoituja keksejä (biscoff)
    125 gvoita
  2. 2

    Valuta persikkaviipaleet. Leikkaa kukin viipale kahdeksi ohueksi viipaleeksi. Asettele ne keksipohjalle. Sekoita rahka ja munat keskenään. Kaada seos persikoiden päälle.

    MääräAinesosa
    410 g(1 tlk) persikoita viipaleina sokeriliemessä
    3 kpl(à 200 g) mango-passiorahkaa
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Paista torttua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään.

  4. 4

    Siirrä jäähtynyt torttu jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

  5. 5

    Koristele torttu sesongin hedelmillä, marjoilla ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    mangoa
    passiohedelmää
    vadelmia
    mintunlehtiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mangoa, passiohedelmää, vadelmia, mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.2.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä