Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmäinen rahkatorttu

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Helppo ja raikas rahkatorttu koristellaan sesongin hedelmillä. Perinteinen persikka-rahkapiirakka saa uuden muodon, kun persikat piilotetaan kauniin tasaisen rahkakerroksen alle.

Ainekset

Pohja

250 g
(1 pkt) karamellisoituja keksejä (Biscoff)
125 g
voita

Täyte

410 g
(1 tlk) persikoita sokeriliemessä
3 kpl
(à 200 g) mangopassiorahkaa
2 kpl
kananmunaa

Koristeluun

mangoa
passiohedelmää
vadelmia
mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

250 g
(1 pkt) karamellisoituja keksejä (Biscoff)
125 g
voita
2

Valuta persikkaviipaleet. Leikkaa kukin viipale kahdeksi ohueksi viipaleeksi. Asettele ne keksipohjalle. Sekoita rahka ja munat keskenään. Kaada seos persikoiden päälle.

410 g
(1 tlk) persikoita sokeriliemessä
3 kpl
(à 200 g) mangopassiorahkaa
2 kpl
kananmunaa
3

Paista torttua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään.

4

Siirrä jäähtynyt torttu jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

5

Koristele torttu sesongin hedelmillä, marjoilla ja mintunlehdillä.

mangoa
passiohedelmää
vadelmia
mintunlehtiä
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.2.2023
|
Muokattu: 25.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

398

1664

23,1 g

13,2 g

35,3 g

26,3 g

0,8 g

10,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

mangoa,

passiohedelmää,

vadelmia,

mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli