Helppo kinderkakku

arvosana3/5

(39)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Leivo helppo Kinder-suklaakakku pääsiäiseksi. Suussasulava suklaakakku yhdistää kaksi suosittua juustokakkua: alemmassa kerroksessa maistuu suklaajuustokakku ja ylemmässä valkosuklaakakku.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gdigestive- tai kaurakeksejä
75 gmargariinia tai voita

Tumma suklaatäyte

2 dlvispikermaa
1/2 dlsokeria
200 gtummaa suklaata
200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa

Valkosuklaatäyte

200 gvalkosuklaata
200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa

Koristelu

1 kplsuklaamuna (kinder)
1 kplsuklaapatukka (kinder)
10 kplpientä suklaamakeista (kinder)

Valmistus

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele seos vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    150 gdigestive- tai kaurakeksejä
    75 gmargariinia tai voita
  2. 2

    Vatkaa vispikermaa kulhossa. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Paloittele tumma suklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita sula suklaa joukkoon. Nostele puolet kermavaahdosta suklaaseokseen, säästä puolet valkosuklaatäytteeseen. Kääntele tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa, ettei vaahto laske. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    1/2 dlsokeria
    200 gtummaa suklaata
    200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
  3. 3

    Paloittele valkosuklaa puhtaaseen mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita sula valkosuklaa joukkoon. Nostele loppu kermavaahto suklaaseokseen ja kääntele sekaisin. Levitä seos vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
  4. 4

    Tarkista, että täytteet ovat jähmettyneet, ennen kuin poistat vuoan reunan. Pyöräytä tarvittaessa reunan ja kakun välissä ohutta lastaa, niin reuna irtoaa siististi. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele murustetulla suklaamunalla, -patukalla ja makeisilla.

    MääräAinesosa
    1 kplsuklaamuna (kinder)
    1 kplsuklaapatukka (kinder)
    10 kplpientä suklaamakeista (kinder)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 kpl pientä suklaamakeista (Kinder).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
26.2.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä