Helppo kinderkakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo helppo Kinder-suklaakakku pääsiäiseksi. Suussasulava suklaakakku yhdistää kaksi suosittua juustokakkua: alemmassa kerroksessa maistuu suklaajuustokakku ja ylemmässä valkosuklaakakku.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | digestive- tai kaurakeksejä |
| 75 g | margariinia tai voita |
| Tumma suklaatäyte | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| Valkosuklaatäyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| Koristelu | |
| 1 kpl | suklaamuna (kinder) |
| 1 kpl | suklaapatukka (kinder) |
| 10 kpl | pientä suklaamakeista (kinder) |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele seos vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.
- 2.
Vatkaa vispikermaa kulhossa. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Paloittele tumma suklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita sula suklaa joukkoon. Nostele puolet kermavaahdosta suklaaseokseen, säästä puolet valkosuklaatäytteeseen. Kääntele tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa, ettei vaahto laske. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin.
- 3.
Paloittele valkosuklaa puhtaaseen mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita sula valkosuklaa joukkoon. Nostele loppu kermavaahto suklaaseokseen ja kääntele sekaisin. Levitä seos vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
- 4.
Tarkista, että täytteet ovat jähmettyneet, ennen kuin poistat vuoan reunan. Pyöräytä tarvittaessa reunan ja kakun välissä ohutta lastaa, niin reuna irtoaa siististi. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele murustetulla suklaamunalla, -patukalla ja makeisilla.
Leivo helppo Kinder-suklaakakku pääsiäiseksi. Suussasulava suklaakakku yhdistää kaksi suosittua juustokakkua: alemmassa kerroksessa maistuu suklaajuustokakku ja ylemmässä valkosuklaakakku.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | digestive- tai kaurakeksejä |
| 75 g | margariinia tai voita |
Tumma suklaatäyte | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
Valkosuklaatäyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
Koristelu | |
| 1 kpl | suklaamuna (kinder) |
| 1 kpl | suklaapatukka (kinder) |
| 10 kpl | pientä suklaamakeista (kinder) |
Valmistus
- 1
Pingota irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele seos vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 150 g digestive- tai kaurakeksejä 75 g margariinia tai voita - 2
Vatkaa vispikermaa kulhossa. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Paloittele tumma suklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita sula suklaa joukkoon. Nostele puolet kermavaahdosta suklaaseokseen, säästä puolet valkosuklaatäytteeseen. Kääntele tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa, ettei vaahto laske. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 2 dl vispikermaa 1/2 dl sokeria 200 g tummaa suklaata 200 g (1 rs) vaniljatuorejuustoa - 3
Paloittele valkosuklaa puhtaaseen mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita sula valkosuklaa joukkoon. Nostele loppu kermavaahto suklaaseokseen ja kääntele sekaisin. Levitä seos vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 200 g (1 rs) vaniljatuorejuustoa - 4
Tarkista, että täytteet ovat jähmettyneet, ennen kuin poistat vuoan reunan. Pyöräytä tarvittaessa reunan ja kakun välissä ohutta lastaa, niin reuna irtoaa siististi. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele murustetulla suklaamunalla, -patukalla ja makeisilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl suklaamuna (kinder) 1 kpl suklaapatukka (kinder) 10 kpl pientä suklaamakeista (kinder)
Ravintosisältö
497
Energiaa kcal
2078
Energiaa kj
36,9 g
Rasvaa
19,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,2 g
Hiilihydraatteja
29,6 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
497
Energiaa kcal
2078
Energiaa kj
36,9 g
Rasvaa
19,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,2 g
Hiilihydraatteja
29,6 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 kpl pientä suklaamakeista (Kinder).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























