Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pavlova joka on koristeltu passionhedelmällä, mangolla ja mintunlehdillä.

Pavlova

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Pavlovassa yhdistyvät päältä rapea ja sisältä sitkainen marenki, sitruunainen rahkavaahto ja makoisat päälliset. Gluteeniton marenkikakku muuntautuu helposti keväiseksi hedelmäkakuksi tai kesän marjakauden raikkaaksi juhlakakuksi.

Ainekset

Marenki

4 kpl
kananmunan valkuaista
2 dl
sokeria
2 tl
maissitärkkelystä
1 tl
valkoviinietikkaa

Täyte

1 kpl
lime
1 rkl
sokeria
200 g
(1 prk) sitruunarahkaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

Koristelu

2 kpl
mangoa
3 kpl
passiohedelmää
1/2 kpl
ruukku minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Käytä marenkiin huoneenlämpöisiä kananmunia. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys joukkoon ja sekoita hyvin. Kääntele viinietikka nuolijalla marenkivaahtoon.

4 kpl
kananmunan valkuaista
2 dl
sokeria
2 tl
maissitärkkelystä
1 tl
valkoviinietikkaa
2

Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Laita paperi uunipellille ylösalaisin, niin kynän jälki ei tartu marenkiin. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle. Muotoile marenkikeon reunat lastalla korkeammiksi ja tee keskelle kuoppa täytteitä varten.

3

Paista marenkia 100-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan 2 tunniksi. Säilytä rapea jäähtynyt marenkipohja tiiviissä rasiassa, jos jatkat pavlovan valmistamista myöhemmin.

4

Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoamista. Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita mehu, kuoriraaste ja sokeri rahkaan. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja kermavaahto. Levitä rahka-kermavaahto marenkilevylle.

1 kpl
lime
1 rkl
sokeria
200 g
(1 prk) sitruunarahkaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
5

Kuori ja paloittele mango. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi niiden sisus kulhoon. Koristele pavlova hedelmillä ja mintulla.

2 kpl
mangoa
3 kpl
passiohedelmää
1/2 kpl
ruukku minttua

Vinkki: Vaihda mango ja passiohedelmä muihin hedelmiin tai kesällä mansikoihin, vadelmiin ja mustikoihin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.3.2022
|
Muokattu: 12.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

248

1040

8,8 g

5,7 g

34,8 g

30,6 g

4,3 g

4,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl maissitärkkelystä,

0,5 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli