
Pavlova
Ainekset
Valmistus
Käytä marenkiin huoneenlämpöisiä kananmunia. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys joukkoon ja sekoita hyvin. Kääntele viinietikka nuolijalla marenkivaahtoon.
Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Laita paperi uunipellille ylösalaisin, niin kynän jälki ei tartu marenkiin. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle. Muotoile marenkikeon reunat lastalla korkeammiksi ja tee keskelle kuoppa täytteitä varten.
Paista marenkia 100-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan 2 tunniksi. Säilytä rapea jäähtynyt marenkipohja tiiviissä rasiassa, jos jatkat pavlovan valmistamista myöhemmin.
Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoamista. Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita mehu, kuoriraaste ja sokeri rahkaan. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja kermavaahto. Levitä rahka-kermavaahto marenkilevylle.
Kuori ja paloittele mango. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi niiden sisus kulhoon. Koristele pavlova hedelmillä ja mintulla.
Vinkki: Vaihda mango ja passiohedelmä muihin hedelmiin tai kesällä mansikoihin, vadelmiin ja mustikoihin.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
248
1040
8,8 g
5,7 g
34,8 g
30,6 g
4,3 g
4,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl maissitärkkelystä,
0,5 kpl ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli