Mango-passiorahkapullat
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pyöräytä pieni pullataikina ja siitä pyöreät pikkupullat. Tee pulliin kohotuksen jälkeen syvennykset ja täytä pullat hedelmärahkalla. Paistonkestävä mango-passiorahka sopii rahkapullien täytteeksi sellaisenaan.
| Pullataikina | |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 l | (noin) vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | juoksevaa margariinia (rypsiöljyvalmistetta) |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 400 g | (2 prk) mango-passiorahkaa |
- 1.
Valmista taikina. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi, 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa kädellä vaivaten. Kaada rasva taikinaan ja jatka vaivaamista muutama minuutti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää vähän jauhoja tarvittaessa. Peitä taikina ja kohota lämpimässä paikassa, esimerkiksi kuumavesihauteessa, noin puoli tuntia.
- 2.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä siitä tanko. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä ne palloiksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
- 3.
Paina juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Jauhota lasin pohja, jos se jää taikinaan kiinni. Voitele pullat kananmunalla. Jos munaa jää yli, sekoita se rahkaan.
- 4.
Laita rahkaa pullien syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Mango-passiorahkapullat
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Pyöräytä pieni pullataikina ja siitä pyöreät pikkupullat. Tee pulliin kohotuksen jälkeen syvennykset ja täytä pullat hedelmärahkalla. Paistonkestävä mango-passiorahka sopii rahkapullien täytteeksi sellaisenaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 3 dl | maitoa |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 l | (noin) vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | juoksevaa margariinia (rypsiöljyvalmistetta) |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 400 g | (2 prk) mango-passiorahkaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista taikina. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi, 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa kädellä vaivaten. Kaada rasva taikinaan ja jatka vaivaamista muutama minuutti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää vähän jauhoja tarvittaessa. Peitä taikina ja kohota lämpimässä paikassa, esimerkiksi kuumavesihauteessa, noin puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 3 dl maitoa 11 g (1 ps) kuivahiivaa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 1 tl kardemummaa 1 kpl kananmuna 1 l (noin) vehnäjauhoja 1/2 dl juoksevaa margariinia (rypsiöljyvalmistetta) - 2
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä siitä tanko. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä ne palloiksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
- 3
Paina juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Jauhota lasin pohja, jos se jää taikinaan kiinni. Voitele pullat kananmunalla. Jos munaa jää yli, sekoita se rahkaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 4
Laita rahkaa pullien syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 400 g (2 prk) mango-passiorahkaa
Ravintosisältö
246
Energiaa kcal
1029
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,9 g
Hiilihydraatteja
10,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
246
Energiaa kcal
1029
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,9 g
Hiilihydraatteja
10,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 11 g (1 ps) kuivahiivaa, 1 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























