Mango-passiorahkapullat

arvosana5/5

(1)arvio
16 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Pyöräytä pieni pullataikina ja siitä pyöreät pikkupullat. Tee pulliin kohotuksen jälkeen syvennykset ja täytä pullat hedelmärahkalla. Paistonkestävä mango-passiorahka sopii rahkapullien täytteeksi sellaisenaan.

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

3 dlmaitoa
11 g(1 ps) kuivahiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1 tlkardemummaa
1 kplkananmuna
1 l(noin) vehnäjauhoja
1/2 dljuoksevaa margariinia (rypsiöljyvalmistetta)

Voiteluun

1 kplkananmuna

Täyte

400 g(2 prk) mango-passiorahkaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista taikina. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi, 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa kädellä vaivaten. Kaada rasva taikinaan ja jatka vaivaamista muutama minuutti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää vähän jauhoja tarvittaessa. Peitä taikina ja kohota lämpimässä paikassa, esimerkiksi kuumavesihauteessa, noin puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    3 dlmaitoa
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    1 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1 tlkardemummaa
    1 kplkananmuna
    1 l(noin) vehnäjauhoja
    1/2 dljuoksevaa margariinia (rypsiöljyvalmistetta)
  2. 2

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä siitä tanko. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä ne palloiksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

  3. 3

    Paina juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Jauhota lasin pohja, jos se jää taikinaan kiinni. Voitele pullat kananmunalla. Jos munaa jää yli, sekoita se rahkaan.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Laita rahkaa pullien syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    400 g(2 prk) mango-passiorahkaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 11 g (1 ps) kuivahiivaa, 1 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
6.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä