Sitruunatiramisu
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keväinen tiramisu syntyy muutamasta aineksesta ja valmistus vie vain vartin! Täyteläinen mascarponevaahto raidoitetaan sitruunatahnalla ja keksit saavat pirteän silauksen sitruunamehusta. Tämä jälkiruoka kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä ja koristella juuri ennen tarjoilua.
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 340 g | (1 prk) sitruunatahnaa eli lemon curdia |
| 1/2 dl | sokeria |
| Kostutus | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna (n. 1 dl mehua) |
| 1/2 dl | vettä |
| 3 rkl | sokeria |
| Lisäksi | |
| 200 g | (1 pkt) savoiardikeksejä |
| (minttua) | |
- 1.
Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, puolet sitruunatahnasta (½ prk) ja sokeri vaahtoon.
- 2.
Purista sitruunan mehu. Sekoita mehu, vesi ja sokeri laakeassa astiassa.
- 3.
Kostuta puolet kekseistä kastamalla ne yksitellen sitruunaveteen. Lado ne vuoan (noin 20 x 20 cm) pohjalle. Levitä puolet vaahdosta keksien päälle. Lusikoi puolet jäljellä olevasta tahnasta (¼ prk) nokareiksi vaahdon pinnalle ja levitä raidoiksi esimerkiksi cocktailtikulla. Tee toinen kerros samoin.
- 4.
Peitä vuoka ja anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 5.
Koristele tiramisu halutessasi mintunlehdillä.
Keväinen tiramisu syntyy muutamasta aineksesta ja valmistus vie vain vartin! Täyteläinen mascarponevaahto raidoitetaan sitruunatahnalla ja keksit saavat pirteän silauksen sitruunamehusta. Tämä jälkiruoka kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä ja koristella juuri ennen tarjoilua.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 340 g | (1 prk) sitruunatahnaa eli lemon curdia |
| 1/2 dl | sokeria |
Kostutus | |
| 1 kpl | sitruuna (n. 1 dl mehua) |
| 1/2 dl | vettä |
| 3 rkl | sokeria |
Lisäksi | |
| 200 g | (1 pkt) savoiardikeksejä |
| (minttua) | |
Valmistus
- 1
Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, puolet sitruunatahnasta (½ prk) ja sokeri vaahtoon.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) vispikermaa 250 g (1 rs) mascarponejuustoa 340 g (1 prk) sitruunatahnaa eli lemon curdia 1/2 dl sokeria - 2
Purista sitruunan mehu. Sekoita mehu, vesi ja sokeri laakeassa astiassa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (n. 1 dl mehua) 1/2 dl vettä 3 rkl sokeria - 3
Kostuta puolet kekseistä kastamalla ne yksitellen sitruunaveteen. Lado ne vuoan (noin 20 x 20 cm) pohjalle. Levitä puolet vaahdosta keksien päälle. Lusikoi puolet jäljellä olevasta tahnasta (¼ prk) nokareiksi vaahdon pinnalle ja levitä raidoiksi esimerkiksi cocktailtikulla. Tee toinen kerros samoin.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) savoiardikeksejä - 4
Peitä vuoka ja anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 5
Koristele tiramisu halutessasi mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa (minttua)
Ravintosisältö
403
Energiaa kcal
1688
Energiaa kj
28,6 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,3 g
Hiilihydraatteja
25,1 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
403
Energiaa kcal
1688
Energiaa kj
28,6 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,3 g
Hiilihydraatteja
25,1 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (minttua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























