Pashakääretorttu
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Persikkakääretorttu on modernin pöydän pääsiäispasha. Pääsiäisen helpossa pashatortussa maistuvat nimittäin rahka, pähkinät ja rusinat – perinteisen pashan maut.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte ja kuorrutus | |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 50 g | (1 ps) kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolattomia) |
| 1/2 dl | rusinoita |
| 230 g | (1 tlk) persikanpuolikkaita |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2.
Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
- 3.
Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää rahka. Ota rahkaseosta koristelua varten noin 1 dl eri astiaan ja laita se jääkaappiin odottamaan. Rouhi pähkinät ja säästä niistä osa koristeluun. Sekoita loput pähkinät ja rusinat rahkaseokseen.
- 4.
Levitä rahkaseos torttulevylle. Valuta ja viipaloi persikat. Säästä viipaleita koristeluun. Levitä loput persikkaviipaleet torttulevyn pitkälle reunalle ja kääri levy rullalle pitkältä sivulta aloittaen.
- 5.
Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti. Levitä sitten loppu rahkaseos pinnalle. Koristele persikkaviipaleilla ja rouhituilla pähkinöillä.
Pashakääretorttu
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Persikkakääretorttu on modernin pöydän pääsiäispasha. Pääsiäisen helpossa pashatortussa maistuvat nimittäin rahka, pähkinät ja rusinat – perinteisen pashan maut.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte ja kuorrutus | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 50 g | (1 ps) kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolattomia) |
| 1/2 dl | rusinoita |
| 230 g | (1 tlk) persikanpuolikkaita |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2
Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 3/4 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää rahka. Ota rahkaseosta koristelua varten noin 1 dl eri astiaan ja laita se jääkaappiin odottamaan. Rouhi pähkinät ja säästä niistä osa koristeluun. Sekoita loput pähkinät ja rusinat rahkaseokseen.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 1/2 dl sokeria 200 g (1 prk) vaniljarahkaa 50 g (1 ps) kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolattomia) 1/2 dl rusinoita - 4
Levitä rahkaseos torttulevylle. Valuta ja viipaloi persikat. Säästä viipaleita koristeluun. Levitä loput persikkaviipaleet torttulevyn pitkälle reunalle ja kääri levy rullalle pitkältä sivulta aloittaen.
Määrä Ainesosa 230 g (1 tlk) persikanpuolikkaita - 5
Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti. Levitä sitten loppu rahkaseos pinnalle. Koristele persikkaviipaleilla ja rouhituilla pähkinöillä.
Ravintosisältö
286
Energiaa kcal
1199
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,1 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
286
Energiaa kcal
1199
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,1 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























