Pashakääretorttu

arvosana5/5

(1)arvio
10 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Persikkakääretorttu on modernin pöydän pääsiäispasha. Pääsiäisen pashatortussa maistuvat nimittäin rahka, pähkinät ja rusinat – perinteisen pashan maut. Nopea ja helppo kääretorttu syntyy alle puolessa tunnissa, mutta anna sen maustua jääkaapissa tunti ennen herkuttelua.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
3/4 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

2 dlkuohukermaa
1/2 dlsokeria
200 g(1 prk) vaniljarahkaa
50 g(1 ps) kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolattomia)
1/2 dlrusinoita
230 g(1 tlk) persikanpuolikkaita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    3/4 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää rahka. Ota rahkaseosta koristelua varten noin 1 dl eri astiaan ja laita se jääkaappiin odottamaan. Rouhi pähkinät ja säästä niistä osa koristeluun. Sekoita loput pähkinät ja rusinat rahkaseokseen.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    1/2 dlsokeria
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa
    50 g(1 ps) kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolattomia)
    1/2 dlrusinoita
  3. 3

    Levitä rahkaseos torttulevylle. Valuta ja viipaloi persikat. Säästä viipaleita koristeluun. Levitä loput persikkaviipaleet torttulevyn pitkälle reunalle ja kääri levy rullalle pitkältä sivulta aloittaen.

    MääräAinesosa
    230 g(1 tlk) persikanpuolikkaita
  4. 4

    Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti. Levitä sitten loppu rahkaseos pinnalle. Koristele persikkaviipaleilla ja rouhituilla pähkinöillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä