Mämmi-suklaamousse

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Mämmi-suklaamousse on pääsiäisen takuuvarma jälkiruoka. Jos haluat totutella mämmin makuun, tämä herkullinen neljän raaka-aineen mousse on siihen paras keino.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvispikermaa
100 gtaloussuklaata
200 gmämmiä
1/2 tlkardemummaa

Koristeeksi

suklaalastuja
vadelmia

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna 1 dl kermaa ja paloiteltu suklaa paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, nosta seos liedeltä ja lisää siihen loppu kerma. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    100 gtaloussuklaata
  2. 2

    Vaahdota suklaa-kermaseos sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää mämmi ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    200 gmämmiä
    1/2 tlkardemummaa
  3. 3

    Laita mousse pursotinpussiin ja pursota annosmaljoihin. Koristele halutessasi suklaalastuilla ja vadelmilla.

    MääräAinesosa
    suklaalastuja
    vadelmia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suklaalastuja, vadelmia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä