Punajuuri-sinihomejuustolaatikko
60 min (josta 15 min aktiivista)
6 Annosta
Sinihomejuusto ja punajuuri ovat hyvä makupari. Punajuurilaatikko kypsyy pehmeäksi uunissa. Syö sellaisenaan tai kana- tai liharuokien lisukkeena.
Ainekset
Valmistus
1
Voitele vuoka öljyllä. Pese, kuori ja suikaloi punajuuret ja omena. Pane suikaleet vuokaan.
2 tl
öljyä
600 g
punajuuria
1 kpl
omena
2
Sekoita joukkoon mausteet ja homejuustomuru. Kaada päälle kerma.
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
sinihomejuustoa muruina
1/2 tl
suolaa
2 dl
kuohukermaa
3
Paista 200-asteissa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Lisää aiheesta
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.2.2005
|Muokattu: 21.10.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
254
1062
20,7 g
12,3 g
9,3 g
9,3 g
2,8 g
6,7 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli