Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuri-sinihomejuustolaatikko

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Sinihomejuusto ja punajuuri ovat hyvä makupari. Punajuurilaatikko kypsyy pehmeäksi uunissa. Syö sellaisenaan tai kana- tai liharuokien lisukkeena.

Ainekset

600 g
punajuuria
1 kpl
omena
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
sinihomejuustoa muruina
2 dl
kuohukermaa

Vuoan voiteluun

2 tl
öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele vuoka öljyllä. Pese, kuori ja suikaloi punajuuret ja omena. Pane suikaleet vuokaan.

2 tl
öljyä
600 g
punajuuria
1 kpl
omena
2

Sekoita joukkoon mausteet ja homejuustomuru. Kaada päälle kerma.

1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
sinihomejuustoa muruina
1/2 tl
suolaa
2 dl
kuohukermaa
3

Paista 200-asteissa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.2.2005
|
Muokattu: 21.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

254

1062

20,7 g

12,3 g

9,3 g

9,3 g

2,8 g

6,7 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli