Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaamuna maistuu jälkiruoissa ja leivonnaisissa: 5 reseptiä pääsiäisen suosikkiherkusta

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 1.4.2020
|
Muokattu: 12.2.2024
Pääsiäismunia tulee syötyä yksi jos toinenkin ihan sellaisenaan, mutta ne sopivat mainiosti myös leivontaan ja jälkiruokiin. Suklaamunasta saa suloisen kulhon mousselle, yllätyksen kaakaon sekaan sekä herkullisen koristeen brownien päälle.

Syntisen hyvä suklaamunabrownie on suklaanystävän unelma

Tämä pääsiäisbrownie on todellinen suklaafanin suosikki. Brownietaikinaan kätkeytyy suklaapatukan puolikkaita ja myös koristeluun käytetään niin suklaapatukoita kuin suklaamunia.

Suolakaramelli viimeistelee makean herkun

Kinuskivaahdolla täytetyt suklaamunat eli töhnämunat ovat makeansuolainen päätös pääsiäisen kahvihetkeen. Suklaamunien kuoret toimivat tarjoiluastioina silkkisen pehmeälle suolakinuskimousselle. Herkullinen suolakaramellivaahto sopii tarjottavaksi myös jälkiruokakulhoista.

Töhnämunista tehdään pääsiäisen makein kaakao

Pääsiäisen överikaakao tehdään näin: laita lasin pohjalle puolikas töhnämuna ja kaada päälle kuumaa maitoa. Koristele kaakao kermavaahdolla ja karkeilla. Nonparellein koristeltu lasinreunus ja vaahtokarkkipilli viimeistelevät kokonaisuuden. Kaakaoiden tuunaaminen on hauskaa puuhaa, josta perheen nuorisokin taatusti innostuu.

Itse tehdyt töhnämunat täytetään Nutella-rahkalla

Täytä suklaamunan puolikkaat Nutellalla, rahkalla ja karkkirouheella. Herkullinen suupala maistuu kahvin kanssa – tai ihan sellaisenaan!

Mangovaahto sulostuttaa suklaamunat

Mangovaahdolla täytetyt suklaamunat ovat koko perheen helppo pääsiäisjälkkäri. Sekoita mousse mangorahkasta ja kermavaahdosta, ja mausta sitruunalla sekä tomusokerilla. Leikkaa suklaamunasta pois lakkiosa, ja lusikoi tai pursota täyte munien sisälle. Tarjoa jälkiruoka hauskasti munakupeista.

Katso kaikki makeat ideat pääsiäiseen