Suklaamunakaakao
15 min

Nappaa talteen!
Pääsiäisen makein herkku on trendikäs överikaakao, joka tehdään maitokreemitäytteisistä ”töhnämunista”. Suklainen juoma koristellaan nonparelleilla, kermavaahdolla ja vaahtokarkkipillillä.
| 4 kpl | maitokreemitäytteisiä suklaamunia |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 50 g | valkosuklaata |
| 8 dl | maitoa |
| 1/2 dl | nonparelleja |
| pieniä karamelleja ja vaahtokarkkeja | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| pillejä | |
| värikkäitä muffinivuokia, halutessasi | |
- 1.
Vaahdota kerma ja laita se pursotinpussiin. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Kuumenna maito kiehuvaksi. Laita nonparellit lautaselle. Koristele lasit kastamalla reunat ensin valkosuklaaseen ja sitten nonparelleihin.
- 2.
Halkaise töhnämunat suklaan pinnalla olevan sahakuvion kohdalta. Näin saat kustakin munasta kaksi osaa: isomman täyteosan ja pienen tyhjän kansiosan.
- 3.
Laita jokaisen lasin pohjalle isompi munan puolikas. Kaada päälle kuuma maito ja odota noin 30 sekuntia, jotta suklaa pehmenee. Sekoita. Pursota päälle kermavaahtoa. Nosta toinen munan puolikas kerman päälle ja täytä karkeilla. Aseta lasiin pari värikästä pilliä.
Suklaamunakaakao
Pääsiäisen makein herkku on trendikäs överikaakao, joka tehdään maitokreemitäytteisistä ”töhnämunista”. Suklainen juoma koristellaan nonparelleilla, kermavaahdolla ja vaahtokarkkipillillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | maitokreemitäytteisiä suklaamunia |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 50 g | valkosuklaata |
| 8 dl | maitoa |
| 1/2 dl | nonparelleja |
| pieniä karamelleja ja vaahtokarkkeja | |
Lisäksi | |
| pillejä | |
| värikkäitä muffinivuokia, halutessasi | |
Valmistus
- 1
Vaahdota kerma ja laita se pursotinpussiin. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Kuumenna maito kiehuvaksi. Laita nonparellit lautaselle. Koristele lasit kastamalla reunat ensin valkosuklaaseen ja sitten nonparelleihin.
Määrä Ainesosa 3 dl kuohukermaa 50 g valkosuklaata 8 dl maitoa - 2
Halkaise töhnämunat suklaan pinnalla olevan sahakuvion kohdalta. Näin saat kustakin munasta kaksi osaa: isomman täyteosan ja pienen tyhjän kansiosan.
Määrä Ainesosa 4 kpl maitokreemitäytteisiä suklaamunia - 3
Laita jokaisen lasin pohjalle isompi munan puolikas. Kaada päälle kuuma maito ja odota noin 30 sekuntia, jotta suklaa pehmenee. Sekoita. Pursota päälle kermavaahtoa. Nosta toinen munan puolikas kerman päälle ja täytä karkeilla. Aseta lasiin pari värikästä pilliä.
Määrä Ainesosa pieniä karamelleja ja vaahtokarkkeja pillejä
Pujota vaahtokarkkeja pilliin koristeeksi ja nosta kaakaolasi tarjolle värikkääseen muffinivuokaan.
Ravintosisältö
852
Energiaa kcal
3564
Energiaa kj
47,3 g
Rasvaa
30,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
93,0 g
Hiilihydraatteja
85,5 g
Sokereita
—
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
852
Energiaa kcal
3564
Energiaa kj
47,3 g
Rasvaa
30,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
93,0 g
Hiilihydraatteja
85,5 g
Sokereita
—
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieniä karamelleja ja vaahtokarkkeja, Pillejä, Värikkäitä muffinivuokia, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























