Vaahdota kerma ja laita se pursotinpussiin. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Kuumenna maito kiehuvaksi. Laita nonparellit lautaselle. Koristele lasit kastamalla reunat ensin valkosuklaaseen ja sitten nonparelleihin.
Halkaise töhnämunat suklaan pinnalla olevan sahakuvion kohdalta. Näin saat kustakin munasta kaksi osaa: isomman täyteosan ja pienen tyhjän kansiosan.
Laita jokaisen lasin pohjalle isompi munan puolikas. Kaada päälle kuuma maito ja odota noin 30 sekuntia, jotta suklaa pehmenee. Sekoita. Pursota päälle kermavaahtoa. Nosta toinen munan puolikas kerman päälle ja täytä karkeilla. Aseta lasiin pari värikästä pilliä.
Pujota vaahtokarkkeja pilliin koristeeksi ja nosta kaakaolasi tarjolle värikkääseen muffinivuokaan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3564
852
47,3 g
30,5 g
93,0 g
85,5 g
—
13,8 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pieniä karamelleja ja vaahtokarkkeja,
Pillejä,
Värikkäitä muffinivuokia, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli